Buty dla początkującego.

dominik905
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Szukam jakiś butów do biegania do max 200zł. Zdaję sobie sprawę, że raczej do tej kwoty nie znajdę nic niesamowitego, ale może jednak coś się znajdzie.
Biegam tylko na bieżni.
znalazłem takie: http://allegro.pl/nike-free-5-0-buty-do ... 60252.html
ale nie znam się na tych butach więc nie wiem czy będą ok na bieżnie czy nie :(
PKO
squarePants
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:51
Życiówka w maratonie: 2:51

Nieprzeczytany post

Generalnie Nike Free 5.0 to dobre butki, ale te konkretne, za taką cenę, mogą być podróbkami z Chin. Można to będzie chyba po nadruku na metce. Jest kilka poradników w internetach.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Kipruny MD w Decathlonie (decathlon Piaseczno wrzucił na fb takie zdjęcie) widziałem nawet za 99 zł. Wg mnie to bardzo dobre buty jak na początek, aby były wygodne.
FasterFaster
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

slyszalem o nich, a macie więcej propozycji? chodzi mi o jakies oryginalne buty do biegania, wiadomo, cena zeby byla w miare niska, ale zeby jakosc za to byla wysoka i zeby mi sluzyly na lata
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

na lata? :tonieja: to może drMartens :bum:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wiecie nike, adidas itp. Bo to musi jakoś wyglądać... mało kto kojarzy jakieś decathlony kipruny i inne ekideny kalendżi...
A nike to nike... :) nie ważne, że jakieś decathlony za 99zł są lepsze do biegania niż nike za 199... musi być znaczek...

@ Edit

testowałem te najeczki: http://www.decathlon.pl/buty-dart-11-id_8340648.html

Ale koszmarnie się w nich chodziło... kosztowały 150zł... ostatecznie kupiłem kalenji za prawie 200... bo są rewelacyjne... niby prestiż mniejszy... no ale nie dla prestiżu niektórzy biegają :D
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
Awatar użytkownika
wildrunnerka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0,59

Nieprzeczytany post

ja swoje pierwsze buty kupiłam w outlecie sportowym, ale chyba lepiej skonsultować się z profesjonalistami:)
władca wszechświata
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja polecam Nike Retaliate 2.
pierwsze kupiłem w sklepie - tam mi dobrali. potem dużo naszukałem się w internecie - bardzo mi pasują, a najwyraźniej już ich nie robią i dlatego kłopot z rozmiarem.
sklepowe kosztowały jakoś 240zł (2 lata temu), za internetowe z outletu zapłaciłem 150zł (już z przesyłką).
Biegaczka@$
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zgadzam się, że nike to nike, chyba nie ma lepszej marki, ja ostatnio kupilam sobie takie http://oryginalnebuty.pl/wmns-revolution-eu-706582-008 calkiem niedrogie, a fajnie sie w nich trenuje i sa wygodne
FasterFaster
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegaczka, rzeczywiście niedrogie i fajnie wyglądają, Jafrenn: a za ile je kupiłeś?
gofer7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Twardo będę twierdził, że warto iść do sklepu i porozmawiać z profesjonalistami. Najlepiej oczywiście wskoczyć na bieżnię i nagrać to, aby sprawdzić typ stopy. Takie wybieranie butów do biegania na podstawie wyglądu to może być nie do końca poprawna droga.
Zapraszam 1, 2 oraz 3
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak już wielokrotnie pisano, typ stopy to trup i warto go wreszcie wyjąć z szafy. warto pamiętać za to, że sprzedawca w sklepie to profesjonalista, ale nie od pomagania biegaczom, tylko od sprzedawania tego, co ma na półkach.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Biegaczka@$
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moim zdaniem w zwykłych sklepach próżno szukać specjalistów wśród sprzedających, coś o tym wiem, ich interesuje tylko zysk, zysk, zysk, a nie dobro klienta, kupując w necie przynajmniej wiesz, że zdajesz się na siebie
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:jak już wielokrotnie pisano, typ stopy to trup i warto go wreszcie wyjąć z szafy. warto pamiętać za to, że sprzedawca w sklepie to profesjonalista, ale nie od pomagania biegaczom, tylko od sprzedawania tego, co ma na półkach.
Biegaczka@$ pisze:moim zdaniem w zwykłych sklepach próżno szukać specjalistów wśród sprzedających, coś o tym wiem, ich interesuje tylko zysk, zysk, zysk, a nie dobro klienta, kupując w necie przynajmniej wiesz, że zdajesz się na siebie
Za przeproszeniem GÓWNO PRAWDA.
Od 1,5 roku sprzedaję w sklepie i ani razu nic nikomu nie wcisnąłem. Dlaczego? Bo wiem że to działa na krótką metę - klient przyjdzie raz, wyda kasę i więcej nie wróci bo weźmie coś czego nie potrzebuje. Zawsze staram się wybrać rozwiązanie optymalne - żeby klient dostał to czego potrzebuje i nie zostawił za dużo kasy. I wiecie co? Sprawdza się. Klienci wracają do mnie, bo wiedzą że dostaną to czego chcą. Służę fachową wiedzą i życzliwością, dzielę się doświadczeniami i dobieram zakup pod konkretnego klienta a nie marże. Nie raz zdarzyło mi się odprawić klienta do innego sklepu, mówiąc że nie mamy produktu który spełni jego wymagania, ale sklep xxx go ma.
Czas przestać myśleć po polsku, że każdy rodak to tylko patrzy jak cię wydymać. A już takie głosy pseudo-specjalistów od marketingu , którzy nie pracowali ani dnia w sklepie wkurzają mnie podwójnie.
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pozwolę sobie krótko odpowiedzieć

1. mam wielu znajomych, którzy prowadzą sklepy albo w nich pracują. lubię ich i szanuję - ich jako osoby, jak również ich pracę. złudzeń jednak nie mam - to są sprzedawcy, a nie zbawiciele świata. sprzedają konkretne rzeczy, producenci mają wobec nich konkretne wymagania, a na szkoleniach otrzymują konkretne wytyczne.

2. niezgoda między nami - założę się - wynika zwyczajnie z faktu, że Ty tkwisz w poprzednim paradygmacie butów podzielonych na kategorie zgodnie z typem stopy, badań na dziwnych urządzeniach dostarczanych przez producentów itd.

3. myślenie "po polsku" - a Ty nie jesteś Polakiem? Naprawdę uważasz, że cały naród ma taką cechę? Współczuję Ci.

4. ja rozumiem, że to cię wkurza - niestety takie jest życie, często spotykamy się z krytyką pod swoim adresem i innym niż nasze zdaniem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ