INOV-8 RACE ULTRA 5 lub 10
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Powoli muszę rozmyslać nad zmianą mojego decathlonowego plecaczka i szukam czegos na leśne samotne wyprawy biegowe zimowe 30-40km (dodatkowe warstwy, ogrzewacz, extra buffke,rekawice, kolce etc) i letnie do 100km gdzie wrzuce do 3L wody (bukłak+softflaski) i jedzenie. Wazna dla mnie jest możliwość przyczepenia patyczkow trekkingowych. Bardzo mi sie podoba idea bocznych "kangurkowych" kieszeni.
Pytanie do uzytkownikow w/w, plecak wyglada na bardzo zabudowany. Latem nie jest w nim za goraco? ceratkowy materiał na plecach nie wróży za dobrze.
Pytanie do uzytkownikow w/w, plecak wyglada na bardzo zabudowany. Latem nie jest w nim za goraco? ceratkowy materiał na plecach nie wróży za dobrze.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Z tego co sie orientowalem to cena tez nie mala i moze lepiej zainwestowac w sprawdzonego Salomona?
Ja kiedys jeszcze poszukiwalem plecaka Raidlight'a ale kiedys byl ciezko dostepny.
obecnie na rynku masz jeszcze Compressport i Grivel'a (to z ciekawszych propozycji)
Salomon zaniedlugo wprowadzi nowa kolekcje moze trafi sie jakas ciekawa promocja na plecaki
Ja kiedys jeszcze poszukiwalem plecaka Raidlight'a ale kiedys byl ciezko dostepny.
obecnie na rynku masz jeszcze Compressport i Grivel'a (to z ciekawszych propozycji)

Salomon zaniedlugo wprowadzi nowa kolekcje moze trafi sie jakas ciekawa promocja na plecaki

-
- Zaprawiony W Bojach
a Inov-8 to nie jest sprawdzona marka? na pewno sto razy bardziej niż nowość Grivel i zupełna świeżynka Compressport.
Uważam Race Ultra za rewelacyjny plecak. Co do przewiewności - pod każdym plecakiem będziesz miał mokre plecy, niezależnie od materiału. Inov8 faktyczie ma ceratkę, ale sprawia to raczej, że rzeczy w środku są nieco bardziej wilgotne, niż gdyby zastosowano luźniejszą siateczkę. Pod względem ergonomii, komfortu użytkowania jednak moim zdaniem delikatnie wyprzedza salomona adv. skin.
Uważam Race Ultra za rewelacyjny plecak. Co do przewiewności - pod każdym plecakiem będziesz miał mokre plecy, niezależnie od materiału. Inov8 faktyczie ma ceratkę, ale sprawia to raczej, że rzeczy w środku są nieco bardziej wilgotne, niż gdyby zastosowano luźniejszą siateczkę. Pod względem ergonomii, komfortu użytkowania jednak moim zdaniem delikatnie wyprzedza salomona adv. skin.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Wlasnie sie zastanawiam nad salomonem (cos pokroju Skin LAB HYDRO 5 ktorego mam pod reka i nawet testowo z nim pobiegalem), w inovejt nie mialem mozliwosci. Wydaje mi sie bardziej pakowny mimo 5L w obu, ale ta ceratka (pewnie nierozciągliwa) troche straszy. No nic, musze sam sie wybrac do sklepu i omacac, nie ma co kupowac kota w plecatku, tj worku 
Fakt ze kazdy plecak spowoduje mokre plecy i dzieki za wskazowke ze graty w srodku moga byc bardziej mokre, o tym nie pomyslalem.
Moze poczekam na jakies promo u salomona, choc pewnie na te lepsze za duzej nie bedzie ;P

Fakt ze kazdy plecak spowoduje mokre plecy i dzieki za wskazowke ze graty w srodku moga byc bardziej mokre, o tym nie pomyslalem.
Moze poczekam na jakies promo u salomona, choc pewnie na te lepsze za duzej nie bedzie ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
"macałem" plecak w wersji 10L. Dużym plusem są bardzo pojemne boczne kieszenie/siatki gdzie nawet zmieszczą się złożone kijki. Nietypowym ale fajnym rozwiązaniem są bidony z rurką i ustnikiem. Pierwsze wrażenie, plecak baaardzo delikatny.
Ostatecznie kupiłem salomona s-lab 5L hydro bo trafił sie w dobrej cenie ale jakby to był inov w podobnych pieniądzach to też bym kupił.
Ostatecznie kupiłem salomona s-lab 5L hydro bo trafił sie w dobrej cenie ale jakby to był inov w podobnych pieniądzach to też bym kupił.
-
- Zaprawiony W Bojach
ta delikatność to tylko wrażenie. używam od pół roku (w tym UTMB) i nic się nie dzieje. główną komorę można skompresować bungee-cordem, co rekompensuje nierozciągliwośc materiału. kieszenie boczne, bomba, małe bidony z rurką bomba, korzystam zamiennie ze zwykłymi bidonami inov-8, też bomba.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kolega z którym biegam ma go, biegł także TDS'a i zachwalał. Tak jak napisałem wyżej, jakby mi sie trafił w dobrej cenie to bym kupił.Qba Krause pisze:ta delikatność to tylko wrażenie. używam od pół roku (w tym UTMB) i nic się nie dzieje. .
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Ciekawe jak bedzie wyglądał po roku - dwóch katowania.
Majac do wyboru s-lab 5 albo RU 5 to wybrac tanszy czy rzucic monetą? Jest cos co przemawia bardziej za inovejt? Zastanawia mnie jak będą bimbać softflaski będąc niżej (pewnie producent to hydrapack wiec wymienne z innymi). W Salomonie trochę sie bimbają jak sa prawie puste (gumowy taśmy pomagają z tym problemem). S-Lab tez ma pakowne boczne kieszenie (i chyba połączone przez plecy). Ah te dylematy pierwszego swiata
Majac do wyboru s-lab 5 albo RU 5 to wybrac tanszy czy rzucic monetą? Jest cos co przemawia bardziej za inovejt? Zastanawia mnie jak będą bimbać softflaski będąc niżej (pewnie producent to hydrapack wiec wymienne z innymi). W Salomonie trochę sie bimbają jak sa prawie puste (gumowy taśmy pomagają z tym problemem). S-Lab tez ma pakowne boczne kieszenie (i chyba połączone przez plecy). Ah te dylematy pierwszego swiata

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
O jakim bimbaniu mowa ? W salomonie softflask jak się kurczy to się chowa w kieszonkę, w inowejcie także.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
wlasnie albo wpadaja do srodka albo wystaja i bimbaja
nie wiem jak to wytlumaczyc. Kwestia przwyczajenia tak na prawde, bieglem tylko raz z tym plecakiem i to mi sie zapamietało. Albo sciagacz u gory by musial byc trzymajacy zakretke albo gumki sciagajace wzdłuż. To kwestia 15min z igla i nitka 

-
- Zaprawiony W Bojach
nic nie bimba. z rozmów z użytkownikami Salomona kojarzę, że kilka razy zdarzyło się coś rozpruć albo urwać, nie słyszałem tego nigdy o plecakach Inov8.