Wybór zegarka garmin 220? 230?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50 min
- Życiówka w maratonie: brak
Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze zegarka. Zależy mi na gps tętno oraz automatycznym zgrywaniu treningów. Zastanawiam się nad garminem 220 i 230. Ten 230 podoba mi się dużo bardziej ale jest ponad 500 złoty droższy i moje pytanie czy się opłaca tyle dołożyć? Jakie ma dodatkowe przydatne funkcje? A może zaproponujecie coś ciekawego i taniego? Jeszcze jedno pytanie w jakim sklepie kupić? Macie jakieś sprawdzone? A może jakieś rabaty do któregoś? Bo powiem szczerze chciałbym jak najmniej wydać.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 50:17
A nie myślałeś nad 225? Mam go od miesiąca i na razie mogę polecić bez jakiś zastrzeżeń, ma to wszystko czego oczekujesz, ale też dużo więcej, przede wszystkim optyczny czujnik tętna wbudowany w siebie, który czyta z nadgarstka HR.
Ja jakiś czas temu zastanawiałem się nad 220 i 225, wybrałem drugi nie żałuję, do tego jest to moim zdaniem jeden z ładniejszych zegarków jeśli chodzi o te z typowo sportowym designem
A tak przy okazji - wymagań wielkich nie masz, więc sądzę, że znajdziesz zegarek dużo tańszy niż ta dwójka czy ten który mam i polecam Ci ja
Ja jakiś czas temu zastanawiałem się nad 220 i 225, wybrałem drugi nie żałuję, do tego jest to moim zdaniem jeden z ładniejszych zegarków jeśli chodzi o te z typowo sportowym designem

A tak przy okazji - wymagań wielkich nie masz, więc sądzę, że znajdziesz zegarek dużo tańszy niż ta dwójka czy ten który mam i polecam Ci ja

-
- Wyga
Stałem przed tym samym wyborem dwa tygodnie temu
wybor padl na 230 wiekszy ekran bateria lepsza no i powiadomienia z telefonu no i sterowanie muzyka teraz w zime gdy telefon jest schowany mega fajna sprawa osobiscie 225/235 odpada bo pas jest dokladniejszy a nie przeszkadza w bieganiu a niestety teraz jak zimno to bluza i rekawiczki i niestety 225/235 zapiety na bluzie pulsu nie zmierzy. Jesli bedziesz mial jakies pytania na temat 230 chetnie odpowiem

-
- Rozgrzewający Się
Dobra jestem juz zdecydowany na 230
Pytanie pozostaje teraz tylko o sklep. Poleci ktoś jakiś? Może ktoś wie że gdzieś mozna uzyskać kilka procent zniżki? Jak nic nikt nie zaproponuje chyba zdecyduje się na ten azymut. ten sklep jest okej?

-
- Wyga
Ja bralem na garmin.sklep.pl i wszystko sprawnie szybko poszlo niestety znizek nie bylo:( jesli wybrales 230 to teraz jeszcze jedno pamietaj ze twoj telefon musi oblugiwac bluetooth 4.0 i nie moze miec systemu operacyjnego windows
-
- Rozgrzewający Się
Mam windowsa i co w takim wypadku się nie połączy? Akurat łaczenie tel z zegarkiem mnie najmniej interesowało ale jednak jak płace za zegarek to chciałbym wykorzystać jak najwięcej jego możliwości. A i pytanie kojarzy ktoś ten sklep http://www.runnerinn.com/bieganie/garmi ... 35913837/p wszystko oki? bo chyba najtaniej tam znalazłem
- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
A półroczny FR225 za 899zł Cię nie interesuje?
Wychuchany, zadbany i z folią naklejoną na ekran?
Nie byłoby tematu (bo zadowolony jestem zupełnie)
gdyby nie... te no... święta i... te no... prezenty...
Wychuchany, zadbany i z folią naklejoną na ekran?
Nie byłoby tematu (bo zadowolony jestem zupełnie)
gdyby nie... te no... święta i... te no... prezenty...

P.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Jeśli kupisz zegarek poza Polską masz tylko rok gwarancji w Garmin Polska. Jeżeli zakup był w Unii Europejskiej, to drugi rok gwarancji egzekwujesz poprzez sklep. Zastanów się nad kosztami ewentualnej przesyłki i czasem, na który "stracisz" zegarek. Kupione korzystnie u azjatyckich czy amerykańskich sprzedawców mają tylko rok gwarancji. Coś za coś. Kilka sklepów w Polsce daje 3 lata gwarancji na produkty Garmina (np. Azymut, Garmin24, Garmin.sklep, ABC Gps). Zastanów się, czy warto dla 100 zł kupować nie wiadomo gdzie. Sklepy z ...inn w nazwie należą do hiszpańskiej firmy, skąd wysyłają towar nie wiem,pewnie z Hiszpanii, ale musiałbyś to sam sprawdzić. Opinie o tych sklepach są różne, z całą pewnością Amazon to nie jest, ale firma krzak też nie. Chcesz zaoszczędzić (przynajmniej przy zakupie), to musisz zaryzykować.tom_80 pisze:Mam windowsa i co w takim wypadku się nie połączy? Akurat łaczenie tel z zegarkiem mnie najmniej interesowało ale jednak jak płace za zegarek to chciałbym wykorzystać jak najwięcej jego możliwości. A i pytanie kojarzy ktoś ten sklep http://www.runnerinn.com/bieganie/garmi ... 35913837/p wszystko oki? bo chyba najtaniej tam znalazłem
Aby zainstalować Garmin Connect w wersji mobilnej musisz mieć w telefonie Windows 10.
-
- Wyga
Sebast91 pisze:Ja bralem na garmin.sklep.pl i wszystko sprawnie szybko poszlo niestety znizek nie bylo:( jesli wybrales 230 to teraz jeszcze jedno pamietaj ze twoj telefon musi oblugiwac bluetooth 4.0 i nie moze miec systemu operacyjnego windows
Z tego co wiem to na Windowsa jest aplikacja Garmin Connect Mobile która powinna być ok. Nie mam takiego zegarka wiec nie sprawdzę. sama aplikacja działa bez problemu uruchamia się na Windows Mobile 10tom_80 pisze:Mam windowsa i co w takim wypadku się nie połączy? Akurat łaczenie tel z zegarkiem mnie najmniej interesowało ale jednak jak płace za zegarek to chciałbym wykorzystać jak najwięcej jego możliwości. A i pytanie kojarzy ktoś ten sklep http://www.runnerinn.com/bieganie/garmi ... 35913837/p wszystko oki? bo chyba najtaniej tam znalazłem
-
- Wyga
Czytaja recenzje na http://www.gpscompared.net/garmin-forer ... 30-vs-235/
jest napisane "The Forerunner 230 and 235 are compatible with Android and iOS enabled smartphones. (For now, Garmin’s technology does not work with Windows phones, Kindle phones or other such operating systems.) Through a smartphone, a user can receive smart notifications for text, email and call alerts, as well as music controls and audio alerts for lap and lap times during a workout."
wiec jesli ktos posiada windowsa i 230 niech sprawdzi
jest napisane "The Forerunner 230 and 235 are compatible with Android and iOS enabled smartphones. (For now, Garmin’s technology does not work with Windows phones, Kindle phones or other such operating systems.) Through a smartphone, a user can receive smart notifications for text, email and call alerts, as well as music controls and audio alerts for lap and lap times during a workout."
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
Tylko 230. Pomiaru z nadgarstka nie polecam - nie mierzy wszystkich parametrów i jest mało komfortowe zimą czy na deszczu.
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy 
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28

M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem zegarek wszystko działa na win 10. Jedynie to mam taki problem że albo win 10 jest niedopracowany i tel mi sie tnie albo mój tel nie daje rady z win 10 bo chodzi spor mniej niż na 8.1 ale nie ważne wszystko śmiga i łączy się. Mam jednak jedno pytanie co do zegarka może ktoś pomoże co znaczą te czerwone kreski po lewej stronie dołączam zdjęcieSebast91 pisze:Czytaja recenzje na http://www.gpscompared.net/garmin-forer ... 30-vs-235/

http://zapodaj.net/11957c76a8144.jpg.html