Chciałem z Wami skonsultować jaką opaskę aktywną najlepiej wybrać. Kupiłem ostatnio Medisanę ViFit, ale okazał się to chybiony zakup. Opaska zlicza kroki podczas jazdy samochodem (trzeba pamiętać o przełączeniu na tryb samolotowy za każdym razem jak się wsiada do auta) i miałem nadzieję, że trochę bardziej rozbudowane będą opcje online w Vita Dock online, tak więc ten przedmiot zwracam i szukam czegoś bardziej profesjonalnego.
Prowadzę bardziej siedzący tryb życia i dopiero rozpoczynam swoją przygodę z siłownią i bieganiem (ostatni dzwonek, bo mam 29 lat), dlatego zwróciłem uwagę na następujące przedmioty:
- Jawbone Up3
- Polar Loop 2
- GARMIN Vivosmart HR
- Fitbit Charge HR
Wszystkie powyższe przedmioty mają podobną cenę (między 500 - 800 żł) i podobne funkcje. Po poczytaniu różnych recenzji oraz zoabaczeniu recenzji na youtube, doszedłem do wniosku:
Fitbit Charge HR odpada, gdyż wiele osób skarży się na wysypkę i podrażnienia skórki, a nawet silny ból po długotrwałym używaniu opaski - możliwe, że materiał z którego opaska jest wykonana nie jest odpowiedni dla ludzi z wrażliwą skórą.
Jawbone Up3 - przedstawia się ciekawe, gdyż posiada bardzo fajną aplikację mobilną, natomiast użytkownicy pisali, że łatwo go zgubić, ze względu na słabe mocowanie na ręce.
Więc został mi do wyboru Polar Loop 2 vs Farmin Vivosmart HR - czy ktoś korzystał z tych urzadzeń i moze coś doradzić ?
Szukam opaski, która będzie kompatybilna z Androidem (mam Samsung Galaxy S3 Neo).
Z serdecznymi pozdrowieniami dla wszystkich biegających