Garmin FR225 - Problem z synchronizacją

principino
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50:17
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziś pyknąłem pierwszy trening z tym cudem i niestety nie dane było mi go sobie obejrzeć poza zegarkiem, bo :

a) Garmin Connect Mobile - dostaje błąd po logowaniu "Were sorry. Something went wrong and our sit is temporarily unavailable..."
b) Garmin Express - przy instalacji dostaje error "Could not write value GarminExpressTrayApp to key/software/microsoft/windows/currentversion/run..." i potem jeszcze chwile idzie by na końcu wywalić INSTALACJA NIEUDANA - Aplikacja Garmin Express nie może być zainstalowana na tym komputerze. Spróbuj zainstalować jeszcze raz.
Próbowałem 3 razy, ciągle to samo...

Co mogę z tym zrobić, mieliście tak?

EDIT: Udało mi się zainstalować Expressa, ale przy logowaniu dostaje to samo co na Connect Mobile'u...
PKO
Vault Dweller
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:30

Nieprzeczytany post

Długo utrzymuje się ten problem z zalogowaniem ?
U mnie okresowo Garmin Express po prostu nie działa, wyskakują różne błędy, sądzę że jest to coś po stronie serwerów. Najczęściej wyskakuje komunikat, że serwery są niedostępne.
40+ na karku
Strava
principino
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj udało mi się zalogować na Expressa, ale musiałem utworzyć konto od podstaw, bo wiązanie z kontem google się nie udało, a właśnie tak próbowałem to zrobić i wtedy wyskakiwała ta strona z tym komunikatem. Tak więc tu jest w sumie ok, ogarnąłem ten temat. Myślałem, że to samo przejdzie na Connect Mobile'u ale nic z tego - przy próbie utworzenia konta to się pojawia ;f

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie już strony Connecta - czy da się wyświetlić na którym odcinku poruszałem się w jakim zakresie lub %HRmax, bo widzę tylko wykres na podstawie uderzeń/min?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2015, 12:40 przez principino, łącznie zmieniany 1 raz.
Vault Dweller
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale przecież na komórce można użyć już istniejącego konta, założonego w expressie albo na stronie.
40+ na karku
Strava
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

principio: jak chodzi o stronę Garmin Connect (z kompa), to nie widziałem opcji zaznaczania w której strefie biegłeś na wykresie, coś takiego jest chyba na Stravie, ale w opcji premium...na endomondo też chyba tylko w premium.

Strona GC, z tego co zauważyłem najczęsciej się wiesza lub "muli" wtedy, gdy wypuszczaja nową wersje softu...może to kwestia ilości ludzi i/lub przeciążenia serwerów.

--
Axe
principino
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

@Vault tak, ja wiem o tym, tyle, że po kliknięciu login w Mobile'u dostawałem od razu strone z errorem ;f
Ale właśnie ogarnąłem i to, przeinstalowałem aplikację i zalogowałem się do konta, które założyłem na Expressie i już jest wszystko jak ma być, przynajmniej na razie ;D

@Axe trudno, obejdzie się bez tego
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Ten wykres tętna (jak wiejdziesz w powiększenie (ta podwójna strzałeczka w prawym-górnym rogu wykresów) i tak jest na tyle duży, że wystarczy sobie popatrzeć jak tam Twoje strefy i "na oko" z wykresu widać :))

--
Axe
Vault Dweller
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W zarejestrowanej aktywności pod mapą masz "podziały" i tam można zobaczyć parametry na poszczególnych odcinkach, standardowo chyba co kilometr, nawet da się to zaznaczać tylko niestety nie pokazuje na mapie gdzie to było w trakcie biegu. W zasadzie zaznaczenie nic nie robi. Na Stravie takie kliknięcie zaznacza odcinek śladu na mapie.
40+ na karku
Strava
principino
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Okej, jest info, dotyczące np. średniego tętna w danym odcinku, ale nie ma w którym to tętno znajduje się zakresie lub ile to %HRmax.
Żeby to wiedzieć muszę sobie wejść w tabelkę moich zakresów i zczytać ;D Nie jest to jednak dla mnie jakiś problem, dlatego już się nie czepiam - jednak chciałem zwrócić na to uwagę ;).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ