Garmin Forerunner 220 HRM vs Tomtom Runner Cardio

rothmans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy i na wstępie proszę o wyrozumiałość.
Osobiście nie biegam, ale bardzo bym chciał ale moja kontuzja mi na to nie pozwala, za to zawsze towarzysze swojej żonie we wszystkich biegach jako kibic dopingujący :)
I przyszyła ta chwila że chciał bym jej kupić pierwszy zegarek pulsometr do biegania na prezent.
Jako że jestem w tym wszystkim bardzo zielony proszę Was o pomoc co wybrać ?
Po przeczytaniu kilku artykułów zwróciłem uwagę na te dwa zegarki Garmin Forerunner 220 HRM lub Tomtom Runner Cardio.
Forerunner 220 HRM ma pasek na klatkę piersiową tak? a Tomtom mierzy ciśnienie z nadgarstka? co będzie dokładniejsze na co jeszcze zwrócić uwagę ?
Chyba że polecicie coś innego cena do 900 zł.
Proszę Was o pomoc w wyborze.
PKO
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja bym wybrał jednak Garmina 220, sprawdzona marka, z świetnym serwisem, dokładność na chwile obecną z paska przy sercu jest dokładniejsza. Różnice są ok 5%. TomTom to marka raczkująca w zegarkach biegowych. Ale o samym zegarku firmy TomTom się nie mogę wypowiedzieć bo nigdy go w ręku nie miałem.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Od znajomego posiadającego Tomtom-a uslyszałem, że trochę niewygodne jest umiejscowienie klawiszy "na wierzchu", konkretnie to można sobie rękawem kurtki złapać "lap-a", oprócz tego, jak napisał poprzednik, Garmin jest bardziej sprawdzony, więc jeśli już chciałbyś pomiar HR przez nadgarstek, to Garmin FR 225 to zasadniczo "wersja" FR 220, tyle, że z dodanym czujnikiem w nadgarstku. No, są też już nowsze modele 230 (z paskiem) i 235 (z czujnikiem w nadgarstku), ale oczywiście droższe plus za krótko są na rynku, by móc je dobrze ocenić.

--
Axe
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ