Garmin Forerunner 220 HR
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:58
- Życiówka w maratonie: 3:14:20
Witam serdecznie,
Przeglądałem testy zegarka Garmin Forerunner 220 HR i wypadają ogólnie bardzo dobrze. Bateria długo trzyma, możliwe są alerty tempa, tętna, można ustawić trening interwałowy i dużo innych. Cechuje się dobrym odbiornikiem GPS, jest wodoszczelny i ma wiele innych zalet.
Mnie natomiast interesowałoby w jaki sposób ustawia się na nim trening interwałowy. Czy jest możliwość, aby ustawiać trening interwałowy z poziomu komputera, aplikacji Garmina lub w jakiś inny sposób? Czy można tylko tego dokonać z poziomu zegarka? Można na zegarku zapamiętać kilka treningów interwałowych i na bieg załączyć, któryś z tych zapamiętanych?
Kolejną sprawą jest gwarancja, która trwa 2 lata. Czy jest możliwość jej wydłużenia np. do 3 lat? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy w przypadku problemów z zegarkiem po upływie terminu gwarancji, jest możliwość naprawienia go w serwisie Garmina za jakąś opłatą? Czy warto wtedy naprawiać, czy zdzierają dużo kasy za taką uprzejmość?
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
Przeglądałem testy zegarka Garmin Forerunner 220 HR i wypadają ogólnie bardzo dobrze. Bateria długo trzyma, możliwe są alerty tempa, tętna, można ustawić trening interwałowy i dużo innych. Cechuje się dobrym odbiornikiem GPS, jest wodoszczelny i ma wiele innych zalet.
Mnie natomiast interesowałoby w jaki sposób ustawia się na nim trening interwałowy. Czy jest możliwość, aby ustawiać trening interwałowy z poziomu komputera, aplikacji Garmina lub w jakiś inny sposób? Czy można tylko tego dokonać z poziomu zegarka? Można na zegarku zapamiętać kilka treningów interwałowych i na bieg załączyć, któryś z tych zapamiętanych?
Kolejną sprawą jest gwarancja, która trwa 2 lata. Czy jest możliwość jej wydłużenia np. do 3 lat? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy w przypadku problemów z zegarkiem po upływie terminu gwarancji, jest możliwość naprawienia go w serwisie Garmina za jakąś opłatą? Czy warto wtedy naprawiać, czy zdzierają dużo kasy za taką uprzejmość?
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
- Życiówka w maratonie: brak
O treningu interwałowym poczytasz tutaj -> http://www8.garmin.com/manuals/webhelp/ ... 4ED1C.html
Odnośnie gwarancji 3 letniej, firma Azymut się poleca - warto dołożyć.
Serwis po gwarancji nie zdziera kokosów, ale wiadomo, że niektóre części trochę kosztują.
220 dobry sprzęt, myślę, że warto.
Odnośnie gwarancji 3 letniej, firma Azymut się poleca - warto dołożyć.
Serwis po gwarancji nie zdziera kokosów, ale wiadomo, że niektóre części trochę kosztują.
220 dobry sprzęt, myślę, że warto.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
-
- Wyga
Dzięki wielkie za informacje.
Patrzyłem też na zegarek Garmin Forerunner 210 i ma ciut mniej opcji niż 220-tka i zastanawiam się teraz, czy warto dopłacić te 200zł za 220-tkę czy brać 210-tkę.
Jakieś opinie o 210?
Patrzyłem też na zegarek Garmin Forerunner 210 i ma ciut mniej opcji niż 220-tka i zastanawiam się teraz, czy warto dopłacić te 200zł za 220-tkę czy brać 210-tkę.
Jakieś opinie o 210?
-
- Zaprawiony W Bojach
Stary dołóż te 200, a za rok, dwa gdy staniesz się większym maniakiem biegania to będziesz mi dziękować.
210 jest mocno ograniczona pod względem konfiguracji ekranów. Poza tym 210 jest starszym modelem, wychodzącym z rynku za jakiś czas może być kłopot z naprawą. To tak jakbyś porównywał iPhone 3GS do iPhone 5.
210 jest mocno ograniczona pod względem konfiguracji ekranów. Poza tym 210 jest starszym modelem, wychodzącym z rynku za jakiś czas może być kłopot z naprawą. To tak jakbyś porównywał iPhone 3GS do iPhone 5.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
czy w 220 można wrzucać treningi z garmin connect? np. kalendarz lub treningi własne?
-
- Wyga
Byłem dziś w sklepie pytać o Garmina 220 i sprzedawca polecił mi bardziej Polara M400, bo sam okazał się biegaczem i mówił, że miał do czynienia z Polarem i niby dużo szybciej łapie sygnał i ma podobne opcje do Garmina. Teraz jestem w kropce, bo nie wiem na co się zdecydować, zwłaszcza gdy Polar jest o ponad 200zł tańszy.
Co byście wybrali? Nie chciałbym żałować zakupu.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Biegałem z jednym i drugim sporo. Obecnie, pół roku, mam polara m400. Uważaqm że garmiin 220 jest lepszy.MartinTcV pisze:Byłem dziś w sklepie pytać o Garmina 220 i sprzedawca polecił mi bardziej Polara M400, bo sam okazał się biegaczem i mówił, że miał do czynienia z Polarem i niby dużo szybciej łapie sygnał i ma podobne opcje do Garmina. Teraz jestem w kropce, bo nie wiem na co się zdecydować, zwłaszcza gdy Polar jest o ponad 200zł tańszy.
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
Cóż Polar łapie szybciej sygnał? Dziwne mocno, skoro 220 przy bieganiu mniej więcej z tego samego miejsca, wyszukuje sygnał po 15 sekundach, naprawdę szybko. Gdy jedziemy na zawody to może szukać trochę dłużej w lesie - nie zdarzyło mi się, aby Garmin szukał dłużej niż 1 minuta.
Chyba sprzedawca ma jakąś prowizje od Polara. ;>
Najlepiej sam poczytaj w internecie testy i opinie na temat dwóch zegarków, tam będą wymienione wady jednego i drugiego. ;>
Chyba sprzedawca ma jakąś prowizje od Polara. ;>
Najlepiej sam poczytaj w internecie testy i opinie na temat dwóch zegarków, tam będą wymienione wady jednego i drugiego. ;>
- GoUltra.pl
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Co do szybkości łapania Fix-a to w sumie chyba nie ma zasady.Buniek pisze:Biegałem z jednym i drugim sporo. Obecnie, pół roku, mam polara m400. Uważaqm że garmiin 220 jest lepszy.MartinTcV pisze:Byłem dziś w sklepie pytać o Garmina 220 i sprzedawca polecił mi bardziej Polara M400, bo sam okazał się biegaczem i mówił, że miał do czynienia z Polarem i niby dużo szybciej łapie sygnał i ma podobne opcje do Garmina. Teraz jestem w kropce, bo nie wiem na co się zdecydować, zwłaszcza gdy Polar jest o ponad 200zł tańszy.
W przypadku Polara V800 to czasem trwa wieki, a czasem wychodzę i jest w mniej niż 5 sekund.
Garminy też nie charaketryzują się żadną regularnością, ostatnio Fenix3 ma mega długie czasy wyszukiwania sygnału , przy czym od dni znów wszystko wróciło do normy.
Różnica jest zauważalna, gdy się ruszamy, tu już niestety Polar nie daje rady i będzie wyrzucał komunikat żeby stać w miejscu,a Garmin znacznie lepiej sobie z tym radzi przy łapaniu Fix-a.
Pozdrawiam
Jacek
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
-
- Wyga
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Zdecydowałem, że kupię Garmina 220 i już go zamówiłem. Mam nadzieję, że jutro będę mógł odebrać zegarek, aby móc go w sobotę sprawdzić na zawodach.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48 min 28 sek
Witam, oplaca sie wymieniac garmina 220 na 610?
Blog http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 10#p630610
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
-
- Zaprawiony W Bojach
myślę, że nie. oba modele mają funkcjonalność podobną.
rok temu stałem przed wyborem 220, a 610 cena taka sama, wybrałem 220.
rok temu stałem przed wyborem 220, a 610 cena taka sama, wybrałem 220.