Tani zegarek do tętna.

krakow2000
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No więc przymierzam się do zakupu zegarka. Do tej pory miałem jakiś z kupiony za 50 zł z allegro + pasek ale... może mierzył dobrze ale jak za bardzo zwolniłem to np. przestawał liczyć (taki wymuszacz szybkiego tempa ;) ). Po pewnym czasie odmówił posłuszeństwa. Myślałem o zakupie nowego ale już NA PEWNO nie takiego. Potrzebny mi zegarek który zmierzy mi tętno jakie mam, bez innych bajerów. Niby mogę kupić pasek, sparować z telefonem ale mój staruszek ledwo zipie, nowy jest mi zbędny telefon bo używam tylko do dzwonienia i endomondo włączam. Tak więc padł pomysł zegarka z pulsometrem. Poszukałem trochu i znalazłem kilka ale nie wiem czy warto wydać tyle kasy na sam puls czy może lepiej kupić jaki za 50 zł.
Sigma
HiTech
Kardio-Test
Oceanic OC 110

Jak widać nie są to wysokie półki cenowe. Po prostu potrzebuję zegarek do mierzenia pulsu który z miarę dobrze będzie działał pod ciuchami w jakich na zimę się biega czy może jednak lepiej jakieś inne rozwiązanie?? Pewnie wszystkie mierzą puls poprzez przystawienie palca czy nie. Nie chcę przykładać paluchów a chcę aby mierzył puls na bieżąco bez mojej ingerencji.
PKO
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze by było żeby pulsometr pozwalał wprowadzić swoje zakresy tętna i miał kodowany sygnał (dotyczy modeli z pasem na klatkę). Tanie pulsometry nie zawsze te dwa parametry zapewniają. Sprawdź przed zakupem.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
krakow2000
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Temat można zamknąć już nieaktualny lub nawet usunąć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ