tętno w aplikacjach
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3,2
jaka aplikacja na telefon pokaże puls za darmo bo w endomondo trzeba za to płacić?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 3,2
puls w endomondo jest płatny
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Koledze chyba chodzi o strefy tętna.
Polar Beat, z którego synchronizuje się do Polar flow. Trening można wyeksportować do pliku gpx lub tcx albo za pośrednictwem aplikacji SyncMyTracks
Decathlon Coach ---> mygeonaute
Eksport do gpx; na mygeonaute można też porównywać treningi.
W obu przypadkach potrzeba pulsometru zgodnego z BT 4.0. Żadna z tych aplikacji nie ma autopauzy i w przeciwieństwie do Stravy nie są zdolne do odczytania tylko czasu ruchu.
Polar Beat, z którego synchronizuje się do Polar flow. Trening można wyeksportować do pliku gpx lub tcx albo za pośrednictwem aplikacji SyncMyTracks
Decathlon Coach ---> mygeonaute
Eksport do gpx; na mygeonaute można też porównywać treningi.
W obu przypadkach potrzeba pulsometru zgodnego z BT 4.0. Żadna z tych aplikacji nie ma autopauzy i w przeciwieństwie do Stravy nie są zdolne do odczytania tylko czasu ruchu.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
W pliku. gpx nie masz zapisywanegu pulsu.
Jeszcze jedana polska aplikacja: Navime.
Jeszcze jedana polska aplikacja: Navime.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Wyga
Nie wprowadzaj w błąd. Oczywiście, że tętno jest zapisane w pliku. Do roweru używam Edge, do NW i truchtania OnMove. Zarówno z GC jak i MyGeonaute eksportuję często gpx i tętno jest. Obejrzyj sobie plik w edytorze. Problem w tym, że czy to gpx czy tcx, wykres tempa/prędkości wygląda jak seria elektrowstrząsów.keiw pisze:W pliku. gpx nie masz zapisywanegu pulsu.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No cóż, tu masz info z oficjalnej strony:
Jak eksportuję do pliku .gpx to nigdy nie mam tam danych dotyczących pulsu.
http://www.topografix.com/gpx.aspGPX (the GPS Exchange Format) is a light-weight XML data format for the interchange of GPS data (waypoints, routes, and tracks) between applications and Web services on the Internet.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Wyga
Zamiast kopiować i wklejać definicję, która jest tutaj ni przypiął ni wypiął może wyeksportuj trening w formacie gpx i sprawdź. Strava czy RunKepper w ogóle nie oferują eksportu w formacie tcx. Garmin opracował rozszerzony typ pliku gpx i popularne serwisy sportowe go stosują. Z używanych przeze mnie tylko MapMyRide eksportował pliki bez żadnych danych, nawet czasowych, więc były całkowicie bezużyteczne dla innych serwisów. Ale to było 3-4 lata temu, może od tego czasu to zmienili.keiw pisze:No cóż, tu masz info z oficjalnej strony:http://www.topografix.com/gpx.aspGPX (the GPS Exchange Format) is a light-weight XML data format for the interchange of GPS data (waypoints, routes, and tracks) between applications and Web services on the Internet.
zapis dla punktu wygląda tak
<trkpt lon="14.203184628859162" lat="53.4658654499799">
<ele>13.0</ele>
<time>2015-09-17T15:35:29.000Z</time>
<extensions>
<gpxtpx:TrackPointExtension>
<gpxtpx:atemp>24.0</gpxtpx:atemp>
<gpxtpx:hr>120</gpxtpx:hr>
<gpxtpx:cad>69</gpxtpx:cad>
</gpxtpx:TrackPointExtension>
</extensions>
</trkpt>
Co innego, jeśli nie tyle eksportujesz własny trening co importujesz cudzy do wglądu. Wtedy faktycznie otrzymujesz "goły" ślad.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Przeczytaj ostatnie moje zdanie w poprzednim pościeZamiast kopiować i wklejać definicję, która jest tutaj ni przypiął ni wypiął może wyeksportuj trening w formacie gpx i sprawdź.

Treningi z Polar Flow eksportuję do .gpx i po imporcie np. do Navime, Endomondo czy Run-log nie mam pulsu.
Prawdopodobnie Polar tak zrobił stąd moje przekonanie.
Nie mam Garmina i nie mam jak sprawdzić z innego źródła, ale przyjmuje do wiadomości, że w .gpx puls jest i dziękuję za wyjaśnienie sprawy

Mój Blog "Luźne wpisy"