aplikacja przewodnik

Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

Witam

szukam aplikacji na androida która by mnie prowadziła po trasie w górach gdy jest słabo oznaczonażębym wiedział gdzie lecieć
często podają specjalne pliki na stronach zawodów, które można wgrać na telefon i potem się prowadzić.

pytanie: jaką aplikacje mam zainstalować?
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wiem tylko o RunCalc. Jego główną zaletą (lub wadą) jest to, że możesz sobie w niego wgrać mapę w jednym z wielu formatów, nawet zeskanowaną mapę papierową.

Jeśli chodzi o aplikacje do turystyki, jest Alpenverein Active. Nie da się do niej wczytać pliku GPX (a przynajmniej ja nie potrafię). Zalety ma takie, że obsługuje mapy on-line chyba z całego świata i wszystkie te mapy można też pobrać na swoje urządzenie. Można zaplanować wycieczkę po szlakach widocznych na mapie. Wadą jest jednak to, że często nie chce połączyć dwóch punktów (nie wszystkie szlaki widoczne na mapach graficznych są zapisane w bazie danych). Ma też kilka przydatnych gadgetów np. kompas.

Sam jestem ciekaw czegoś typowo do biegania z nawigacją.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

RunCalc potrafi prowadzić po trasie. Możesz wgrać sobie istniejący ślad GPS lub narysować trasę na portalu i wykorzystać w telefonie. Na ekranie widzisz dwie trasy: bieżącą i docelową. Jeżeli zejdziesz z wyznaczonego szlaku, to aplikacja będzie Cię alarmować sygnałami dźwiękowymi. Dodatkową opcją jest wgranie mapy (np. ze szlakami turystycznymi), na którą nakładane są oba ślady. To jeszcze bardziej ułatwia nawigację.
Opis prowadzenia po trasie
Mapy w RunCalc
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy można skonfigurować RunCalc w taki sposób, żeby jednocześnie odliczał timer i co określony czas dawał sygnały dźwiękowe? Najlepiej dwa: picie i jedzenie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Można ustawić czas interwału i czas przerwy. Aplikacja informuje wtedy gwizdkami, kiedy zacząć interwał, a kiedy zaczyna się przerwa (jeden długi gwizdek na początek interwału, dwa krótsze na koniec). Jak ustawisz interwał = 30 sekund, przerwa = 15 sekund, to będzie gwizdał 0 s - start, 30 s - stop, 45 s - start, 1:15 - stop, 1:30 - start, itd. Nie wiem, czy to pasuje do harmonogramu picia i jedzenia :oczko:
amairon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

trochę może pomóc, aczkolwiek raczej tylko w ramach oznaczonych szlaków

Mapa turystyczna
https://play.google.com/store/apps/deta ... tyczna.app
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Roberto Celinho pisze:Można ustawić czas interwału i czas przerwy... Nie wiem, czy to pasuje do harmonogramu picia i jedzenia :oczko:
Jeżeli można to włączyć razem z nawigacją GPS ultra, albo równolegle do nawigacji, to wszystko pasuje.
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
Roberto Celinho pisze:Można ustawić czas interwału i czas przerwy... Nie wiem, czy to pasuje do harmonogramu picia i jedzenia :oczko:
Jeżeli można to włączyć razem z nawigacją GPS ultra, albo równolegle do nawigacji, to wszystko pasuje.
Sprawdziłem przed chwilą - można tak ustawić. Ja nie jestem tak precyzyjny, jeżeli chodzi o picie i jedzenie w ultra. Konsumuję raczej tylko na podejściach. Trochę głupio jeść kanapkę na zbiegu :hahaha:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Również nie jestem precyzyjny. Ale nie jestem też zbyt doświadczony i nie chciałbym przegapić tego momentu, gdy nie jest jeszcze za późno ;-)
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

lol ostatnio odkryłem taką opcję w endomondo - 'podążaj trasą'
nie wiem jak z sygnalizacją - ale widać linię trasy jaką się chce podążać i siebie - to powinno styknąć
Awatar użytkownika
kliniasty
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja polecam mapaturystyczna,pl
Jak to możliwe ,że jeszcze z mobilnej wersji nie korzystaliście? Idealnie się sprawdza w górach dobrze prowadzi z dużą dokładnością.
Ostatnio z kumplem setkę lecieliśmy, 9godzin w nocy pomogła nam kilka razy wrócić na szlak , bo się zgubiliśmy
Polecam sprawdzona w 100%
Świat jest za duży, żeby być małym...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ