Komentarz do artykułu Test butów The North Face Ultra MT
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Test butów The North Face Ultra MT
-
- Zaprawiony W Bojach
nie zwróciłem uwagi, czyli jakoś bardzo nie 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Bardzo fajna recenzja. But fajny, jak go kiedyś zobaczyłem w internetach, to od razu serce zabiło mi mocniej, ale niestety trudno go kupić w dobrej cenie 

Ostatnio zmieniony 16 wrz 2015, 11:25 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki, zoltar 
naprawde trudno? mnie się wydaje, ze tnf ma dość często obniżki, ja sprawdzam ceny albo w trekkersporcie albo na landersenie, i tu np, jest jeszcze:
http://www.landersen.pl/meskie-buty-the ... e-ultra-mt
http://www.trekkersport.com.pl/buty/but ... ra-mt.html

naprawde trudno? mnie się wydaje, ze tnf ma dość często obniżki, ja sprawdzam ceny albo w trekkersporcie albo na landersenie, i tu np, jest jeszcze:
http://www.landersen.pl/meskie-buty-the ... e-ultra-mt
http://www.trekkersport.com.pl/buty/but ... ra-mt.html
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
No fakt ta druga oferta jest do zaakceptowania. Chociaż z drugiej strony jak raz mi się udało kupić NB MR10 za 128 zł... to teraz oczekuje, że będzie już tylko taniej

Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Cześć!
Czy ktoś widział TNF Ultra MT gdzieś w Warszawie? Chciałbym je przymierzyć zanim kupię.
Dzięki
Czy ktoś widział TNF Ultra MT gdzieś w Warszawie? Chciałbym je przymierzyć zanim kupię.
Dzięki
.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Nie znalazłem w Warszawie więc zamówiłem w sieci. Pierwsze wrażenia z treningów:
1. Sztywna podeszwa. Na codzień po szosie biegam w merell bare access 4, w terenie w trailrocach 255 i pierwsze wrażenie było trochę dziwne - jakby przeistoczyć się ze spidermana w hulka. Podeszwa nie ma nacięć i słabo się zgina. Nadaje to wszystko butom TNF charakteru lekko czołgowego, ale z drugiej strony to buty na długie, raczej trudne dystanse i powinny być przygotowane na wiele.
2. Drop. Po 20 km w lekkim terenie buty jednak okiełznałem - drop 8mm jest mniejszy niż np w speedcrossach, da się biegać ze śródstopia bez wrażenia, że buty robią wszystko żeby nam to uniemożliwić.
3. Zapiętek - trochę sztywny, trochę niesztywny. Dół zapiętka jest usztywniony, a jego górna część jest miękka - jednak mnie jako osobie przyzwyczajonej do elastycznego buta to zupełnie nie przeszkadza. Cholewka, za wyjątkiem gumowego otoka nie jest jakoś bardzo sztywna.
4. Amortyzacja - z mojej perspektywy fajna, bo czuć, że jest, ale jest dość mała i dość twarda
5. Buty są dość wąskie po środku, ale miejsca na palce nie brakuje.
6. O trakcji nic nie piszę, bo porządnego błota po kostki jeszcze nie miały okazji oglądać
7. W rozmiarze 42 ważą 2x 288g, niby lekkie
Podsumowując - jestem zadowolony, ale wolałbym, żeby podeszwa miała jednak jakieś niewielkie nacięcia dla większej elastyczności. Zabiorę je na ZiMB i mam nadzieję, że dowiem się jak sobie radzą na śniegu.
1. Sztywna podeszwa. Na codzień po szosie biegam w merell bare access 4, w terenie w trailrocach 255 i pierwsze wrażenie było trochę dziwne - jakby przeistoczyć się ze spidermana w hulka. Podeszwa nie ma nacięć i słabo się zgina. Nadaje to wszystko butom TNF charakteru lekko czołgowego, ale z drugiej strony to buty na długie, raczej trudne dystanse i powinny być przygotowane na wiele.
2. Drop. Po 20 km w lekkim terenie buty jednak okiełznałem - drop 8mm jest mniejszy niż np w speedcrossach, da się biegać ze śródstopia bez wrażenia, że buty robią wszystko żeby nam to uniemożliwić.
3. Zapiętek - trochę sztywny, trochę niesztywny. Dół zapiętka jest usztywniony, a jego górna część jest miękka - jednak mnie jako osobie przyzwyczajonej do elastycznego buta to zupełnie nie przeszkadza. Cholewka, za wyjątkiem gumowego otoka nie jest jakoś bardzo sztywna.
4. Amortyzacja - z mojej perspektywy fajna, bo czuć, że jest, ale jest dość mała i dość twarda
5. Buty są dość wąskie po środku, ale miejsca na palce nie brakuje.
6. O trakcji nic nie piszę, bo porządnego błota po kostki jeszcze nie miały okazji oglądać
7. W rozmiarze 42 ważą 2x 288g, niby lekkie
Podsumowując - jestem zadowolony, ale wolałbym, żeby podeszwa miała jednak jakieś niewielkie nacięcia dla większej elastyczności. Zabiorę je na ZiMB i mam nadzieję, że dowiem się jak sobie radzą na śniegu.
.