Pulsometr dla Samsunga SII
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Szukam pulsometru, który współdziałałby z Samsungiem SII i Runkeeperem, ewentualnie z Endomondo. Smartfon posiada bluetootha w wersji 3.0. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł (najlepiej sprawdzony w praktyce:))? Najbardziej zależałoby mi na opasce HR i rzetelnym pomiarze pulsu, budżet to 200-250 zł.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za odpowiedź. Polar H6 to bluetothh smart (bluetooth w v.4.0). Teoretycznie nie powinien współdziałać z Samsungiem SII. Ale doczytałem na kilku forach, że wystarczy zmiana oprogramowania. W tym przypadku potrzebny jest podobno tylko CM11, który pozwala uaktualnić Androida do v.4.4 (cyanogenmoda mam już od dawna). Zamówiłem właśnie Polar H7. Zobaczymy, jak to będzie działać.
-
- Rozgrzewający Się
Dzisiaj dostałem czujnik Polar H7. W Samsungu SII włączyłem jedynie w opcjach bluetooth, sparowałem komórkę z pulsometrem (podobnie zrobiłem w ustawieniach akcesoriów w Endomondo) i przez pół godziny testów wszystko działało bez problemu (nawet z odległości 3m- większych nie próbowałem). Nie wiem, jak w dłuższym okresie czasu to rozwiązanie się sprawdzi (bo jednak Samsung SII z CM11 działa jakby był na sterydach), ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
Ja miałem h6 przy galaxy s3 gdzie jest bluetooth 3.0 i andek 4.3 a h6 dziala na 4.4 andku i bluetooth 4.0 mi dzialalo na s3 lecz bateria w oczach leciala takze nie chce nic mowic ale mozesz miec podobnie.
NEVER GIVE UP
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:36
Galaxy S3 (przynajmniej 3 najpopularniejsze wersje GT-I9300, GT-I9305 oraz GT-I9301) ma bluetooth 4.0Szybki90 pisze:Ja miałem h6 przy galaxy s3 gdzie jest bluetooth 3.0 i andek 4.3 a h6 dziala na 4.4 andku i bluetooth 4.0 mi dzialalo na s3 lecz bateria w oczach leciala takze nie chce nic mowic ale mozesz miec podobnie.