Buty na średnie wybiegania.

lina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
Jestem nowy na forum więc na starcie chciałbym wszystkich powitać.

Mam prośbę o pomoc w wyborze nowych butów.
Biegam ok 50km tygodniowo,ale w planie są dłuższe wybiegania. Waga to ~80-83kg.
Poprzednie bury w których biegałem to Asics 2140, służyły mi długo (kilka lat) i generalnie byłem z nich zadowolony, ale gdy je kupowałem byłem o wiele cięższy (~100kg), a po zrzuceniu wagi od razu złapałem kontuzję, może to przypadek, a może to właśnie jest powód. Tak więc przyszedł czas na zmianę.

Z prostego testu z mokrą stopą wynika, że mam stopę neutralną. Do wydania mam 250-300pln. Moje typy to:
Asics 1000-3
Asics Pulse 6
New Balance M890v5
New Balance M890v4
New Balance M870v3

Co sądzicie o tych butach? Może polecicie coś innego?

Z góry dzięki za pomoc.
PKO
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam 890v4. Robię szybkie akcenty i staruję w nich. Nie są jakieś bardzo dynamiczne jak startówki ale dużo lżejsze od typowych do klepania kilometrów. Biegam w nich w granicach ok 4:00/km, czasami szybciej, czasami wolniej. Bardzo dobrze się sprawdzają na takich treningach, szczególnie w terenie, bo mają taką nierówną podeszwę(zobacz sobie na zdjęciach) :)
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy obecnie dośc dużych przecenach modeli z sezonu wiosna/lato w tej kwocie można przymierzyć tez Adidas Supernova Glide 7, Nike Pegasus 31, Lunarglide 6, czy Saucony Ride 7. kazdy z nich odpowiada twoim potrzebą - co do wagi i przebiegu. Reszta to kwestia odczuc i predyspozycji indywidualnych.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ