Polećcie mi proszę skarpetki - pomocy

niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

mam jakieś koślawe stopy i próbowałem już wielu różnych skarpetek, zawsze jest coś nie tak - aż trafiłem na Kalenji Run Intensive, kiedyś w Decathlonie za 27 zł. Zdecydowanie biega mi się w nich najlepiej i są bardzo wytrzymałe. Niestety, jest problem: już nie można kupić tych skarpet :(
Wyglądają tak jak w załącznikach - grubsze na palcach i w okolicach pięty.
Czy ktoś może polecić jakieś skarpety, które są podobne do nich?
Będę bardzo wdzięczny, bo moje już się kończą :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

W Go-sporcie kiedyś takie dostałem, ale na lato się nie nadają, bo są ciut za grube. Od czasu do czasu bywają też w Lidlu... i znów jest "ale" wygodne ale szybko się przecierają (mimo wszystko regularnie kupuję :) )
Obrazek
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Te run na intensive to najgorsze skarpety jakie mialem
Sztuczne i kiepsko uszyte. Duzo lepiej biega mi sie w inov8 run ultra wysokich albo ktorys xsoksach ale teraz nie pamiętam modelu jak wrócę do domu to sprawdzę. Tych run intensive nie moge przeżyć bo nie nadaja sie nawet na co dzien czy na rower a duzo różnych skarpet przetestowałem.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
sojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam w kalenji eliofeel i bardzo sobie chwalę. http://www.decathlon.pl/skarpety-eliofe ... 25547.html Wyglądają na zbyt małe, ale są bardzo elastyczne. Po zmianie butów darłem skarpety na potęgę. Te wytrzymują. Może to kwestia rozbiegania obuwia, a może skarpety są dobre. W każdym razie nie czuć w nich sztucznego materiału, dobrze leżą na stopie. Nic tylko biegać.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokladnie te elfiofeele sa duuuuzo lepsze. Nosze takie na co dzien. Dodam ze kiedys, na poczatku biegania, bardzo lubilem biegac w zwyklych grubych welnianych skarpetach z moraja :P I nadal bym je wolal od tych run intensive ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50

Nieprzeczytany post

To ja chyba jakiś dziwny jestem bo mi te run intensive odpowiadają.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo ja :spoczko:
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Poszukaj tych skarpetek Crafta http://www.craft-poland.pl/craft-cool-t ... -pary.html.
Optymalna grubość, dobrze oddychają i są nie do zajechania.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

embe pisze:w Lidlu... i znów jest "ale" wygodne ale szybko się przecierają (mimo wszystko regularnie kupuję :) )
Zastanawia mnie w takim razie, dlaczego ciągle je kupujesz? Ja z Lidla mam te niby uciskowe, które były na wiosnę. Przebiegłem w nich jeden maraton i góra dwa treningi po czym zauważyłem, że są przetarte.
Co do skarpetek, polecam z Tchibo. Biegam w nich od lat, także w górach i chodzę w nich w trampkach po górach i jeszcze się chyba ani jedna nie przetarła. Nigdy mnie też nie otarły w nich buty nawet takie, które bosą stopę obcierały po kilku km. Materiał średnio cienki, bardzo wysokiej jakości. Mieli kiedyś jedną serię nieco słabszą (nieco inny materiał, mniej PA), po czym wrócili do sprawdzonego rozwiązania. W sklepie internetowym obecnie ich nie ma, ale pojawiają się co najmniej dwa razy w roku.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Te run na intensive to najgorsze skarpety jakie mialem
Sztuczne i kiepsko uszyte. Duzo lepiej biega mi sie w inov8 run ultra wysokich albo ktorys xsoksach ale teraz nie pamiętam modelu jak wrócę do domu to sprawdzę. ...
sprawdź koniecznie i napisz gdzie dla Ciebie zaczyna się "sztucznosc" skarpet - bo wyeliminowanie tego słowa oznaczałoby w składzie bawełnę czy bambus. A skarpety Inov to we wspomnianym modelu maja 85% Polyamide(Nylon) i 15% Elastane(Spandex).

Dla mnie sztuczne jak diabli. Tyle - że akurat do biegania to najlepsza opcja, jakos nie wyobrazam sobie bawełnianych skarpetek do biegania.

Co do pozostałych kwestii - dobre skarpetki robi X-Socks, choć jak dla mnie zbyt grube. osobiście preferuje Nike - ultracienkie Elite lub nieco grubsze ale nadal cienkie :) - anti blister
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Zastanawia mnie w takim razie, dlaczego ciągle je kupujesz?
Bo są wygodne
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobnie jak większość skarpet, a w ten sposób napędzasz produkcję tandety.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mówi się trudno. Rękawiczki ogrodowe też wolę w hurcie kupić po 50 zł za worek, niż jedną parę w tej samej cenie.
Obrazek
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krzysztof jot pisze:
MikeSpy pisze:Te run na intensive to najgorsze skarpety jakie mialem
Sztuczne i kiepsko uszyte. Duzo lepiej biega mi sie w inov8 run ultra wysokich albo ktorys xsoksach ale teraz nie pamiętam modelu jak wrócę do domu to sprawdzę. ...
sprawdź koniecznie i napisz gdzie dla Ciebie zaczyna się "sztucznosc" skarpet - bo wyeliminowanie tego słowa oznaczałoby w składzie bawełnę czy bambus. A skarpety Inov to we wspomnianym modelu maja 85% Polyamide(Nylon) i 15% Elastane(Spandex).

Dla mnie sztuczne jak diabli. Tyle - że akurat do biegania to najlepsza opcja, jakos nie wyobrazam sobie bawełnianych skarpetek do biegania.

Co do pozostałych kwestii - dobre skarpetki robi X-Socks, choć jak dla mnie zbyt grube. osobiście preferuje Nike - ultracienkie Elite lub nieco grubsze ale nadal cienkie :) - anti blister

Trudno powiedziec, widze jaki maja sklad ale dla mnie w dotyku juz sa bardzo bardzo nieprzyjemne te run intensive, jak wloze do nich stope to czuje ze ta sie od razu poci. Natomiast x-socksy ktorych uzywam sa bardzo ok, choc faktycznie sa średnio-grube i uzywam ich teraz rzadziej i do cienkich kapci, a te inov8 race ultra high (niby w spisie maja 85% poliamid 10% skinlife 5% elastan) do grubszych (puma faas 500 tr).
Skarpetek Nike jeszcze nie mialem, trzymam sie na razie sprawdzonych (x-socks i inov8) a te decathlonowe mam z czasow gdize szukalem jakis tanich dobrych dla siebie.

edit: mozliwe ze to przez to ze run intesive sa duzo grubsze od inov8 i maja 95% poliamid, 5% elastan.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Ja też wolę kupić jedną rzecz a porządną. Choć czasami zdarza się kupić coś taniego i dobrego. Rękawiczki do ogrodu kupuje jedne z droższych te tanie to mnie wkur.... :oczko: Nie dość, że od razu się przecierają to jeszcze nie wygodne i co chwilę trzeba zmieniać a te porządne wystarczą mi na cały sezon ogrodowy.

Wracając do tematu, jedź sobie do sklepu asicsa tam kupiłem fajne skarpety podobne do tych co pokazałeś na zdjęciach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ