w czym pierwszy maraton ?
-
- Dyskutant
Cześć,
Do tej pory biegałem najczęściej w Kinvara 3 - treningi, 10ki, połówki.
Od kilku miesięcy w Adios Boost 2 - treningi, 10ka, połówka.
Czasami w Pure Drift - krótkie treningi do ok 8km - podbiegi, bieg ciągły.
W czym polecieć pierwszy maraton? Plan to 3:30.
Fastwitch? Kinvara 5,6? Adios Boost 2?
Czy lepiej z tych 200-210g wejść na 250-270g i większą amortyzację?
Najchętniej zostałbym na tych ok 200g bo dobrze mi się biega na małej amortyzacji i niskim dropie. Ale nie wiem czego spodziewać się po 3h biegu. Czy wtedy nie odczuję braku tych kilku mm dodatkowej amortyzacji?
pzdr,
j
Do tej pory biegałem najczęściej w Kinvara 3 - treningi, 10ki, połówki.
Od kilku miesięcy w Adios Boost 2 - treningi, 10ka, połówka.
Czasami w Pure Drift - krótkie treningi do ok 8km - podbiegi, bieg ciągły.
W czym polecieć pierwszy maraton? Plan to 3:30.
Czy lepiej z tych 200-210g wejść na 250-270g i większą amortyzację?
Najchętniej zostałbym na tych ok 200g bo dobrze mi się biega na małej amortyzacji i niskim dropie. Ale nie wiem czego spodziewać się po 3h biegu. Czy wtedy nie odczuję braku tych kilku mm dodatkowej amortyzacji?
pzdr,
j
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 53:28
- Życiówka w maratonie: brak
popatrz w czym biegali najlepsi w Maratonie Nowojorskim:
http://bieganie.pl/?cat=20&id=7187&show=1
Powodzenia !
Powodzenia !
Ostatnio zmieniony 31 lip 2015, 09:10 przez toran, łącznie zmieniany 1 raz.
- JanW_AB
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:16
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jestem zakochany w Adiosach Boostach, więc sugerowałbym właśnie ten but - niby nie jest najlżejszy, a według mnie bardziej dynamiczny od Saucony Virrata, które były moją wcześniejszą startówką. DO tego Adiosy są dobre na każdy dystans - w tym roku ustrzeliłem w nich życiówki na każdym dystansie od 5 km do maratonu.
JanBiegaBlog - mój blog
AkademiaBiegacza.pl S.L. Salos Wodna Łódź - mój klub
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
AkademiaBiegacza.pl S.L. Salos Wodna Łódź - mój klub
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
-
- Zaprawiony W Bojach
co ma na celu patrzenie na czołówkę? jakie to ma znaczenie dla amatora?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
A ja nie rozumiem, po co kombinować. Jak latałeś od kilku miesięcy wszystko w adiosach (w tym też połówkę) i było ok - to leć że ten maraton w adiosach. Poleć sobie trening 28-30km i jak nie będzie problemów to tym bardziej. Zmiana butów na sam start to raczej dość średni pomysł.jerry.s pisze:W czym polecieć pierwszy maraton? Plan to 3:30.
A co to ma do rzeczy, jak oni lecieli w granicach 2-2,5h, a on poleci 3,5h czyli sporo dłużej? To jest inne bieganie zupełnie. Ludzie biegną maratony i w startówkach na 5km i w minimalach i boso, lepiej lecieć w tym w czym się trenowało - te kilkadziesiąt gram różnicy ciężko wyczuć, bo nawet jak będzie ciut lżej i kilkanaście sekund na tym zyska to nie wiadomo ile straci bo będzie inaczej ustawiał nogi + może coś przeciążyć.toran pisze:popatrz w czym biegali najlepsi w Maratonie Nowojorskim:
Powodzenia !
biegam ultra i w górach 

-
- Dyskutant
dzięki za opinie;
na pewno nie mam zamiaru polecieć w nowych butach;
po prostu chcę i tak kupić kolejne żeby mieć czym żonglować podczas treningów;
najbardziej podobają mi się Fastwich więc chyba ten model dojdzie do kolekcji (jeśli komfort będzie ok);
dzięki temu wydłużę żywotność Adios Boost i w połowie września będę mógł wybrać między Adios Boost z przebiegiem ok 500km a Fastwitch z przebiegiem ok 200km ... w sumie macie rację ... wybór między dżumą a cholerą
...
pzdr,
j
na pewno nie mam zamiaru polecieć w nowych butach;
po prostu chcę i tak kupić kolejne żeby mieć czym żonglować podczas treningów;
najbardziej podobają mi się Fastwich więc chyba ten model dojdzie do kolekcji (jeśli komfort będzie ok);
dzięki temu wydłużę żywotność Adios Boost i w połowie września będę mógł wybrać między Adios Boost z przebiegiem ok 500km a Fastwitch z przebiegiem ok 200km ... w sumie macie rację ... wybór między dżumą a cholerą

pzdr,
j