Puma Faas 300 v1

Michalku

Nieprzeczytany post

Witam,

z racji, że natrafiłem ostatnimi czasy na wiele pozytywnych opinii na temat butów Puma Faas 300 v1 (głównie dotyczyły trwałości i relacji cena / jakość), postanowiłem sobie takowe kupić. U mnie w mieście nigdzie ich nie ma, gdyż to model prawdopodobnie dość stary. Po wygooglowaniu 'Puma Faas 300 v1' pojawiają się różne modele, ale żaden nie jest opisany, jako konkretnie 'v1', więc tak na dobrą sprawę nie jestem nawet pewny, czy buty o których myślę, to ta 'v1'.

Zwracam się z prośbą do kogoś kto w tym biegał / biega lub po prostu jest pewien, jak te buty wyglądają:

Obrazek

Obrazek

czy to są Faas 300 v1? Na allegro są za 129 / 149zł, czy to nie zbyt tanio? Nie chcę się narazić na podróbkę.

Próbuję walczyć z techniką biegu. Moje Nike Lunarglide z wielkim dropem sprzyjają bieganiu z pięty, a wtedy odzywa się kolano skoczka. Staram się powoli przejść na bieganie ze śródstopia i szukam jakichś butów przejściowych, na które nie wydam fortuny, a jednocześnie nie będą trampkami za 30zł.

Pozdrawiam.
PKO
krecikk89
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak to orginalne faasty nie ma oznaczenia V1 - bo to pierwszy model i nie było potrzeby dopisywanie V1 dopiero jak pojawiły sie kolejne to dostały oznaczenia V2.V3.V4,
każdy z nich jest już trochę inny głownie z wyglądu niewielkie różnice języka itp ,Niska cena wynika z tego że to pierwszy model ale dużo osób uważa że 1 i 2 były najlepsze.Sam mam V2 i jestem bardzo zadowolony.
Oprócz tego możesz spotkać się z serią limitowaną PUMA FAAS 300 ELEMENTS-nowe wzory kolorystyczne rzadko spotykane
http://www.limiteditions.org/PUMA.html
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam 2 pary V1, biale oraz niebieskie. Wygladaja identycznie jak te na Twoich zdjeciach.
elter
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie, to jest v1. Ich cena jest niska bo to stary model. I tak jak niektórzy uważają, że v1 i v2 były najlepsze tak i jak tak uważam. A nawet więcej. Według mnie v1 były zdecydowanie najlepsze ze wszystkich.
Miałem v1 - miód, malina. V2 (mam, biegam) niezłe. V3 (mam, prawie nie biegam) padaka, podeszwa zrobiła się grubsza, szersza i sztywniejsza, cholewka ma naklejone jakieś kretyńskie tasiemki i jej przewiewność jest dużo mniejsza. Do tego waga znacznie urosła. V3 kompletnie straciły charakter lini Faas 300.

Ostatnio znowu kupiłem v1, te białe ze zdjęcia za 129 zeta. Są wyborne.

Jeżeli chcesz przejść z żelazka na coś naturalniejszego to jest to świetny model. Dropu ma 8mm ale w biegu wydaje się mniejszy. Żadnych innych usztywnień i systemów "wsparcia". Podeszwa jest dosyć cienka i względnie giętka. To szybki but. Skłania do biegania ze śródstopia. Skłania też do raczej szybszego biegania. To mój ulubiony laczek na szosę, zwłaszcza w tej cenie;P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ