Ból poniżej kostki przyśrodkowej prawej nogi.

Muzza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałbym spytać o radę. Po każdym bieganiu odczuwam niewielki ból (charakter jak w tytule). Ból ten nie utrzymuje się długo, w zasadzie odczuwalny tylko podczas biegu, po bieganiu czuć dyskomfort, ale w zasadzie tylko jak wygnie się kostkę do środka. Biegam w Nike zoom structure 17, a wcześniej w jakimś podstawowym modelu asicsa, chyba Patriot. Ból występował podczas biegania w jednych i drugich butach, choć mam wrażenie że w Nike jest większy. Czuję jak podczas biegania nieraz ucieka mi kostka prawej nogi do środka. Może coś pomożecie. Myślicie że trzeba zmienić obuwie, czy może zastosować jakąś opaskę czy bandaże. Co wy na to. Dodam że nie biegam dużo, 5-7 km w wolnym tempie. Ważę 85kg i mam 180cm wzrostu. Przy innych aktywnościach (rower, basen) nie odczuwam tych dolegliwości. Dzięki z góry za porady.
PKO
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Ja nie szukałbym przyczyny bólu w butach. Ale dla pewność załóż sobie jakieś trampki czy inne sportowe buty, przebiegnij i zobacz co się dzieje. Jeśli ból nie jest duży to powinieneś sam sobie z nim poradzić. Wprowadź do swojego treningu rozciąganie oraz jakieś ćwiczenia stabilizujące.
Muzza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A zna może ktoś jakieś fajne, skuteczne ćwiczenia wzmacniające stawy skokowe?
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Muzza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spoko, tak już dawno sprawdziłem, po prostu spytałem czy ktoś ma jakieś sprawdzone, bo jak wiadomo w odmętach internetu można znaleźć wszystko :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ