Adidas Supernova Glide 7 M

krzysi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 2:56:56

Nieprzeczytany post

Witajcie,

wiecie może jak się ma rozmiarówka Adidas Supernova Glide 7 M do Adidas Energy Boost 2.0 ESM? Jeśli mieliście do czynienia z oboma butami, to czy ten sam rozmiar danego buta odpowiada rozmiarówce drugiego?

Jeśli biegaliście w Adidas Supernova Glide 7 M to proszę opiszcie wrażenia/spostrzeżenia/uwagi dotyczące tych butów.

Pozdrawiam,
Krzystzof.
PKO
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie biegałem w tym, ale mierzyłem w sklepie. Na długość wydawały mi się podobne (rozmiar 43 1/3), ale Energy Boost był węższy w śródstopiu niż supernova.
biegam ultra i w górach :)
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Interesuje mnie inne buty z serii boost ,a mianowicie response znalazlem na internecie za 239 zl przed kupnem chcialem przymierzyc w innym sklrpie stacjonarnym sle nie bylo response ,mierzylem inne boosty i odnioslem wrazenie ze numeracja jest inna niz w dotąd uzywanych przeze mnie asicow czy puma gdzie 44 czyli 28 cm moglem brac w ciemno tu 28 cm sa na styk a nie mieli zadnych z 28.5 cm . Czy moze ktos potwierdzic ze musial buty z serii boost kupic o numer wieksze niz asics. Chce zamowic przez internet i chciałbym uniknąć odsylania i ponoszenia dodatkowych kosztow.
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z moich spostrzeżeń wynika tyle, że rozmiarówka Adidasa jest inna, niż większości (całej?) konkurencji. Mam/miałem - oprócz Adidasów - buty Brooks, NB i Nike. Zawsze idealnie mi pasują w rozmiarze 46. Adidasy musiałem kupić w (dziwnym) rozmiarze 46 2/3. "Normalne" adidasowe 46 było, jak dla mnie, zbyt dopasowane, żeby nie rzec, że nieco przykrótkie.
Jakkolwiek "moje" Adidasy to nie były Glide'y ani Boosty (tylko bodajże Supernova Sequence), to nie przypuszczam, by firma stosowała odmienną rozmiarówkę w różnych modelach.
Sent from my ENIAC
remo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:28

Nieprzeczytany post

ja mam adidas o 2/3 nr większe od asics.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mortimer pisze: ... to nie przypuszczam, by firma stosowała odmienną rozmiarówkę w różnych modelach.
No niestety tak wlasnie jest :-(

Kojarze co najmniej 3 modele Adidasa z ktorymi mialem do czynienia, gdzie KAZDY mial inny rozmiar - nie dalo sie ich kupic wg wartosci liczbowej poprzedniej pary, bo byly za male / za duze. M.in. dlatego nie kupuje wysylkowo butow Adidasa.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupilem te http://hurtowniasportowa.net/buty-biego ... 0746-55394 ,a mierzylem rozne z boostow i rozmiarowka jest różna akurat te 44 28 cm pasowały i jako jedyne z adidasow boost maja odpowiednią ilosc miejsca na moje szersze stopy .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ