Brooks Ghost 6 czy Asics Nimbus 17
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak w temacie, testowałem w sklepie na bieżni oba modele, Pani stwierdziła że Brooksy są wręcz dla mnie idealne (najlepiej wypadły z testowanych na mojej stopie, Ghost, Aduro i Nimbus). Kobitka wydawała się kompetentna, kamerka z nagraniami w zwolnionym tempie jak biegne, wiedza itd. Powiedziała że i Asicsy i Brooksy to koksy, ale jednak Brooksy dla mnie lepsze. Biegałem w Nimbusach 12 więc wiem czego się mniej więcej spodziewać jeśli chodzi o wytrzymałość buta, o Brooksach nie wiem nic, dlatego was pytam. Pani powiedziała że powinienem w nich zrobić około 1200-1500km, to dużo?
-
- Wyga
Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie stwierdziła, że są dla Ciebie idealne. Jedyną osobą, która może to stwierdzić jesteś właśnie Ty. Nimbus sporo ewoluował od 12 wersji, teraz ma między innymi zupełnie inną cholewkę. Co do trwałości - wcześniej Asicsy lubiły się przecierać, szczególnie w przedniej części cholewki(w okolicy palucha) i w zapiętkach. Natomiast 17stka ma już zupełnie inną cholewkę i płytszy zapiętek. Brooksy są raczej trwałe. Gdyby porównywać te dwa buty, to Nimbus jest półkę wyżej jeżeli chodzi o amortyzację. Jego odpowiednikiem w Brooksie jest Glycerine.
Wybór należy do Ciebie:)
Wybór należy do Ciebie:)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Stwierdziła to na podstawie nagrań poklatkowych z biegu na bieżni, na których było widać dokładnie ułożenie stopy przy kontakcie z bieżnią. Ja sam osobiście dodam że ciężko mi było wybrać buty, w których się czułem lepiej podczas tego testu na bieżni, zarówno Asicsy jak i Brooksy zrobiły na mnie świetne wrażenie.