But dla pronatora z dobrą amortyzacją i niskim dropem.

rojass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
w końcu, po długim czasie zbadałem stopę pod kątem ewentualnej pronacji/supinacji - teraz żałuję, że dopiero teraz, bo może obyłoby się bez wielu miesięcy leczenia różnych kontuzji ( najpierw biodro, potem piszczele, a teraz kolana i rozcięgno w lewej stopie)
Jestem pronatorem, nie jakimś sporym, ale tendencje do pronacji są widoczne, szczególnie w lewej stopie.
Do tej pory biegałem w Nike Pegasus 30, niby wszystko ok, choć czułem stopę lekko uciekającą do wewnątrz. Mój błąd, że nie zareagowałem od razu.
Szukam czegoś z dobrą amortyzacją, niskim dropem, dla pronatorów o wadze do 80kg. W sklepie przymierzałem Lunarglide 6, wygodne i miękkie, ale chciałbym coś z mniejszym dropem. Co polecacie ?
PKO
rojass
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na prawdę nikt nic nie poleci ? Na stronie sklepu biegowego znalazłem Pumy Faas 600S - drop 8mm, dość znośnie, cena jeszcze lepsza - ktoś testował ?
P.S. Wszystkie Faasy są dla neutrali i lekkich supinatorów - w przypadku 600s rzeczywiście jest inaczej czy to zwykły błąd w opisie sklepowym ?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Msusz wziąc pod uwagę, że któryś z tych parametrów będziesz musiał troche poświęcić. Tu masz link z alternatywami. KATALOGBIEGOWY.PL
rojass
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam, dziękuję za pomoc.
Zdaję sobie sprawę, że nie znajdę butów idealnych, z dużą amortyzacją i bardzo dynamicznych zarazem bo tak się raczej nie da, a przy okazji z niskim dropem i stabilizacją.
Szukam tylko jakiejś alternatywy dla Pegasusów, ale o ile się da, chciałbym jednak coś z mniejszym spadkiem poziomu pięta-palce :)
Ostatecznie zdecyduję się na Lunarglide'y 6 - bo mierząc je w sklepie wydały się ok.
rojass
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pobiegałem dzisiaj w moich faas'ach 250 ( teoretycznie przeznaczone dla neutrali i lekkich supinatorów) i chyba jednak zrezygnuję z mega dużej amortyzacji na rzecz dynamiki. W Pegasusach czuję się trochę jak w kapciach, co w przypadku długich i spokojnych wybiegań jest fajne, ale niekoniecznie się sprawdza w szybkich akcentach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ