Nike zoom streak 5/ Puma Faas 300- dobranie obuwia

Pitlord86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56m
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam prośbę o opinię bardziej doświadczonych biegaczy na temat butów w temacie.
Czy w tak lekkich butach może biegać ktoś o moich gabarytach? - 190cm 85kg, stopa neutralna. Przeznaczenie- wybiegania i zawody na asfalcie 5-20km.
Pozdr
Piotrek :hejhej:
PKO
Ethrin
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Możliwości to nie kwestia gabarytów a silnego ciała, można tyle ważyć i mieć oponkę albo być mocnym. Sam musisz ocenić Swój poziom wytrenowania ciał. Czy Twój aparat ruchu temu podoła czy nie. Osobiście nie widzę przeciwwskazań.

Sam zdarłem kilka par faasów 300, na streaki się szykowałem ale w wersji LT. Tyle że faasy zawsze były taniej. ;)

Pozdrawiam.
elter
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak jak pisał Ethrin. To zależy od mocy. Mam czwartą parę faasów a waże w okolicach 85±3kg. Tylko nie kupuj 300v3 bo w porównaniu do 300v1 i 300v2 są gorsze. Znacznie gorsze. Moim zdaniem najlepsze są 300v1 i można je dostać <150 zeta z wysyłką.

Też się sadziłem na Streak LT ale one nigdy nie osiągnęły tak niskiego pułapy cenowego jak 300 więc sobie darowałem.
Awatar użytkownika
JanW_AB
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadza się - Faasy 300 v3 do udanych butów nie należą. Kupiłem, bo wcześniejsze modele polecał mi kumpel, a skoro v1 i v2 są super, to v3 musza być jeszcze lepsze. Jest to bardzo szybki but, ale to, jak zmasakrował mi stopę na półmaratonie to kryminał :) Wczesniejszych modeli nie miałem, ale masa znajomych je chwali, więc jeśli pumy, to tylko wczesniejsze wersje. W sumie z korzyścią dla Ciebie, bo są tańsze :)
JanBiegaBlog - mój blog
AkademiaBiegacza.pl S.L. Salos Wodna Łódź - mój klub
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio opisywałem faasy: http://spam/opinia-o-puma-faas-300v3/

Moim zdaniem super but do drugich zakresów czy szybkich biegów. Osobiście dobrze mi się w nich biega w prędkościach od 3:20 do 3:55/km. Stopy mi nie zmasakrowały ale przy 16-17km czuć mniejszą amortyzację i to, że stopy się męczą.
spam oraz www.wbiegu24.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ