Wkładki Scholl Gelactive - czy warto

luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!

Temat nie dotyczy samych butów, a wkładek do nich. Co myślicie o tym, żeby wymienić fabryczne wkładki z butów biegowych (mam buty Brooks Vapor 10). Fabryczna wkładka jest cieniutka sama nie zapewnia żadnej amortyzacji. Zastanawiam się nad kupne wkładek sportowych (w aptece były za ok. 60zł). Niestety głównie biegam po asfalcie/kostce i narażam kolana na spore obciążenia.

http://www.scholl.pl/home/piel%C4%99gna ... elactive/#

Czy ktoś miał doświadczenie z wkładkami "przeznaczonymi" do uprawiania sportu?

Pozdrawiam :)
PKO
Biegaczka_niedzielna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ponawiam pytanie. Mam zamiar kupić takie wkładki.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupujcie. Albo jeszcze lepiej: zamieńcie buty na szczudła, kolana będą jeszcze bardziej odciążone.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Kupujcie. Albo jeszcze lepiej: zamieńcie buty na szczudła, kolana będą jeszcze bardziej odciążone.
Szczudła już mam i rzeczywiście nie obciążają tak kolan. Mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, czy jest sens inwestować w takie wkładki :)
Awatar użytkownika
Aelion
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hmm widzę, że te wkładki tanie nie są...a pewnie też się zużywają....
luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miałem je w rękach i wydają się fajnie amortyzować. Mówie tu o konkretnym modelu scholl'a, ale widzialem juz kilka roznych firm, ktore robia takie wkladki. Ciekawi mnie po prostu, czy jest sens takie coś kupować.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

luke.f pisze:
Kangoor5 pisze:Kupujcie. Albo jeszcze lepiej: zamieńcie buty na szczudła, kolana będą jeszcze bardziej odciążone.
Szczudła już mam i rzeczywiście nie obciążają tak kolan. Mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, czy jest sens inwestować w takie wkładki :)
Nie. Chyba że będziesz mógł odzprzedać z zyskiem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
C80
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:27
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odświeżę temat. Czy ktoś z was ma doświadczenia z wkładkami Gelactive do sportowych buciorów? Bo na razie nikt jeszcze nie podzielił się swoimi odczuciami.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ