Garmin 220 czy tylko dla biegaczy ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć! Mam pytanie. Czy garmin 220 obsługuje tylko 1 aktywnośc a mianowicie bieganie? Podejrzewam,że tak jak sama nazwa wskazuje forranner!!! Ale skoro tak to czemu jest taki drogi ? Czy kolorowy wyświetlacz w dzisiejszych czasach to jakiś prestiż? Pytam się słuchajcie bo oprócz biegania 1 raz w tygodniu robię sobie trening kolarski fajnie by było zapisać go sobie jako kolarstwo a nie jako bieganie. Czekam na odpowiedzi. Dzięki
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
tylko bieganie.
Drogi jak wszystko Garmina - lekki, wygodny, "markowy" :) - więc kosztuje.
Co do kolorowego ekranu - to akurat się mylisz - w dzisiejszych czasach trudno o tak niekolorowy kolorowy ekran. Pierwsze zegarki Casio z 1990 r miały lepsze kolory na ekranie. To co widzisz to reklama :) real jest zdecydowanie inny.
Co do funkcjonalności - możesz później przeedytować w komputerze zapis na "Rower". Albo FR620.
Drogi jak wszystko Garmina - lekki, wygodny, "markowy" :) - więc kosztuje.
Co do kolorowego ekranu - to akurat się mylisz - w dzisiejszych czasach trudno o tak niekolorowy kolorowy ekran. Pierwsze zegarki Casio z 1990 r miały lepsze kolory na ekranie. To co widzisz to reklama :) real jest zdecydowanie inny.
Co do funkcjonalności - możesz później przeedytować w komputerze zapis na "Rower". Albo FR620.
-
- Rozgrzewający Się
Dobrze prawisz przyjacielu. Specjalnie kolorowy to on faktycznie nie jest. Ale spookojnie. W Vivo active kolor będzie już zajebisty. Mam jeszcze takie pytanie. Czy jeżeli będę jechał rowerem a ten zegarek będzie mierzył spalone kcal takim wzorem
jak bym biegł...To czy te spalone kcal są wiarygodne ? Spalanie nie powinno być mniejsze? Mam nadzieję,że czytelnie sformułowałem pytanie.
jak bym biegł...To czy te spalone kcal są wiarygodne ? Spalanie nie powinno być mniejsze? Mam nadzieję,że czytelnie sformułowałem pytanie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
A gdzie rejestrujesz treningi? Jak na endomondo np. , to jak zmienisz aktywnosć na "kolarstwo" to powinien przeliczyć Ci odpowiednio kalorie.
Swoją drogą to parametr "spalone kalorie" nigdy za bardzo mnie nie interesował i nie wydawał mi się kluczowy, tym bardziej że te wszystkie kalkulatory i tak to jest tylko spory szacunek. Czy tam uwzględnia się np. profil trasy, tempo, temperaturę? Wątpię.
Swoją drogą to parametr "spalone kalorie" nigdy za bardzo mnie nie interesował i nie wydawał mi się kluczowy, tym bardziej że te wszystkie kalkulatory i tak to jest tylko spory szacunek. Czy tam uwzględnia się np. profil trasy, tempo, temperaturę? Wątpię.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50.00
dokup sobie przystawkę do mocowania zegarka na rowerze i spokojnie możesz uzywac 220-tkę jak licznik rowerowy. Nie ma kadencji, ale prędkość, średnią prędkość, odległość no i tetno to spokojnie pomierzy.
A po treningu można to pozmieniać np. na Endo.
A po treningu można to pozmieniać np. na Endo.
pozdrówko
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Różnica w zegarkach obsługujących rower jest taka, że automatycznie zmieniają się ekrany i jednostki na nich wyświetlane. Chociażby zamiast tempa ważnego dla biegaczy masz prędkość.
Jeśli masz biegać tylko raz w tygodniu to może zrób krok w tył i kup 610? Model sprzed 2 lat ale nadal bardzo porządny a kosztuje już przyzwoicie.
Jeśli masz biegać tylko raz w tygodniu to może zrób krok w tył i kup 610? Model sprzed 2 lat ale nadal bardzo porządny a kosztuje już przyzwoicie.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Rozgrzewający Się
Panowie... Chodziło mi tylko o to czy spalanie kcal na tym zegarku będzie wiarygodne. Mam przeświadczenie,że kazda dyscyplina sportu spala kalorii wiecej lub mniej mimo tego ze tętno dajmy na to będziemy mieli takie samo przy obydwóch dyscyplinach.. Chodziło mi też o to czy treningi w garminie connect można zapisać jako kolarstwo.. ? Ale to już kolega powyzej napisał ze da się coś takiego zrobić. I tak w ogóle to jak to jest z tym garminem express? Działa on czy nie działa ? Ja go tam zainstalować nie mogę. Wyskakuje mi błąd instalacji. A to jest chyba podstawowy program do aktualizacji tego sprzętu ?
-
- Rozgrzewający Się
Rozważam ostatecznie zakup albo któregoś z garminów za ok 800-900 zł albo prosty model geonaute on movie 200.
Jest brzydszy ale bardzo funkcjonalny. Co do endomondo to raczej wątpie w jego rzetelność co do sumy spalonych kcal.
Jest brzydszy ale bardzo funkcjonalny. Co do endomondo to raczej wątpie w jego rzetelność co do sumy spalonych kcal.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
Garmin Express działa.Spalarniakcal pisze:Panowie... Chodziło mi tylko o to czy spalanie kcal na tym zegarku będzie wiarygodne. Mam przeświadczenie,że kazda dyscyplina sportu spala kalorii wiecej lub mniej mimo tego ze tętno dajmy na to będziemy mieli takie samo przy obydwóch dyscyplinach.. Chodziło mi też o to czy treningi w garminie connect można zapisać jako kolarstwo.. ? Ale to już kolega powyzej napisał ze da się coś takiego zrobić. I tak w ogóle to jak to jest z tym garminem express? Działa on czy nie działa ? Ja go tam zainstalować nie mogę. Wyskakuje mi błąd instalacji. A to jest chyba podstawowy program do aktualizacji tego sprzętu ?

Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
-
- Zaprawiony W Bojach
rozważ jeszcze polara, kadencji nie ma ale pozostałe parametry na rower wraz z ekranami można sobie poustawiać
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Działa, działa, a Bluetooth w telefonie musi być typu SMART inaczej nie pójdzie...Patryck pisze: Garmin Express działa.w przypadku 220 możesz jeszcze przez Bluetooth'a przesłać.