Zegarek multi
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45 min
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Serdecznie. To mój pierwszy post na forum. A więc chciałbym również sie przywitać. Miło mi bartek z tej strony . Do tej pory używałem zwykłego pulsometru za 100-200 pln ( sigma beurer) tak wiec patrzyłem tylko na tetno i na podstawie niego trenowałem, Postanowilem kupic komputer ktory pozwoli trenować ze 100% skuteczościa i świadomością.
- KONIECZNIE zegarek musi nadawać sie na rower i do biegania, fajnie jak by miał jakaś opcje analizujace trening siłowy
- chcialbym żeby pokazywał najwięcej jak sie da przydatnych parametrów których analiza pomoże robić formę.
- Bardzo bym chciał znaleść uzywany zegarek.
koledzy chwala suunto 2 , garmina 910.
- Kolejna ważna rzecz, zeby wspołpracował ze stava !
- drobiazg, nie chcialbym placic za funcje do pływania bo nie pływam
Nie wiem czy to ma znaczenie ale Trenuje kolarstwo i bieganie ze sportow wytrzymałosciowych oraz sporty siłowe cos na podobe crossfit, mam dośc duża mase miesniowa. 185 cm , wiek 26 l waga 90, poziom tłuszczu około 10 % m kostka na brzuchu i 42 cm w rece.
ale Rekkord biegowy
10 km 45 min sr tetno 175 :D mysle ze moze bym troche poprawił
wczoraj zrobilem 16,2 km czas 1 h 23 min sr tetno 145, po lesie, sporo górek. tempo 5 min na km ( niestety były 3-4 postoje po 0-60 sekund, zawiazac but , poczekac az sie zalatwi pies, albo jak byla za duza gora to czekalem az zejdzie ze 180 tetna za 160. )
rekord kolarski
37 km/h
max dystans 300 km w 10h o plaskim
wyników siłowych nie podaje bo jest forum o bieganiu
serdecznie prosze o pomoc, dziekuje
- KONIECZNIE zegarek musi nadawać sie na rower i do biegania, fajnie jak by miał jakaś opcje analizujace trening siłowy
- chcialbym żeby pokazywał najwięcej jak sie da przydatnych parametrów których analiza pomoże robić formę.
- Bardzo bym chciał znaleść uzywany zegarek.
koledzy chwala suunto 2 , garmina 910.
- Kolejna ważna rzecz, zeby wspołpracował ze stava !
- drobiazg, nie chcialbym placic za funcje do pływania bo nie pływam
Nie wiem czy to ma znaczenie ale Trenuje kolarstwo i bieganie ze sportow wytrzymałosciowych oraz sporty siłowe cos na podobe crossfit, mam dośc duża mase miesniowa. 185 cm , wiek 26 l waga 90, poziom tłuszczu około 10 % m kostka na brzuchu i 42 cm w rece.
ale Rekkord biegowy
10 km 45 min sr tetno 175 :D mysle ze moze bym troche poprawił
wczoraj zrobilem 16,2 km czas 1 h 23 min sr tetno 145, po lesie, sporo górek. tempo 5 min na km ( niestety były 3-4 postoje po 0-60 sekund, zawiazac but , poczekac az sie zalatwi pies, albo jak byla za duza gora to czekalem az zejdzie ze 180 tetna za 160. )
rekord kolarski
37 km/h
max dystans 300 km w 10h o plaskim
wyników siłowych nie podaje bo jest forum o bieganiu
serdecznie prosze o pomoc, dziekuje
-
- Dyskutant
przepraszam, zapomnialem
kurcze nie wiem ile wystarczy na uzywany ?
ogolnie 1000 pln
http://olx.pl/oferta/zegarek-suunto-amb ... 308e21f628
tu za 900 nowy oplaca sie ?
kurcze nie wiem ile wystarczy na uzywany ?
ogolnie 1000 pln
http://olx.pl/oferta/zegarek-suunto-amb ... 308e21f628
tu za 900 nowy oplaca sie ?
-
- Dyskutant
czytalem o tym na przyykladzie mio alpha ale podobno malo trzyma bateria i musi byc mega ciaslo zabiete, poza ty mjak bd patrzył na trase na i predkosci na rowerze jak bd reka na kierownicy ? a na niej zegarek ? :)
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Tomtom nie spełnia niestety tego "- chcialbym żeby pokazywał najwięcej jak sie da przydatnych parametrów których analiza pomoże robić formę."
Z czujnikami rowerowymi raczej nie zmieści się w budżecie (lepiej kupować w zestawie http://www.tomtom.com/pl_pl/sports/mult ... index.html bo wtedy zegarek ma wbudowany barometr, inne wersje nie mają).
Nie musi być mocno zapięty ale luźny też nie może być. Na rower można dokupić pas piersiowy i używać jego zamiast czujnika tętna w zegarku. Uchwyt na kierownicę jest w zestawie.
Albo kupić po prostu zwykły (bez czujnika tętna w zegarku) z czujnikami http://www.tomtom.com/pl_pl/sports/mult ... dark-grey/
I przypominam jeszcze raz, firmware kuleje a ostatnio tomtom zamiast poprawek błędów i potrzebnych funkcjonalności zajmuje się pierdołami.
Polecam poczytać forum tomtoma przed zakupem, żeby nie było rozczarowań.
PS. Eksport do stravy jest.
Z czujnikami rowerowymi raczej nie zmieści się w budżecie (lepiej kupować w zestawie http://www.tomtom.com/pl_pl/sports/mult ... index.html bo wtedy zegarek ma wbudowany barometr, inne wersje nie mają).
Nie musi być mocno zapięty ale luźny też nie może być. Na rower można dokupić pas piersiowy i używać jego zamiast czujnika tętna w zegarku. Uchwyt na kierownicę jest w zestawie.
Albo kupić po prostu zwykły (bez czujnika tętna w zegarku) z czujnikami http://www.tomtom.com/pl_pl/sports/mult ... dark-grey/
I przypominam jeszcze raz, firmware kuleje a ostatnio tomtom zamiast poprawek błędów i potrzebnych funkcjonalności zajmuje się pierdołami.
Polecam poczytać forum tomtoma przed zakupem, żeby nie było rozczarowań.
PS. Eksport do stravy jest.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2015, 16:55 przez kojer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Jak "tylko" bieganie i kolarstwo a bez pływania to polecam Garmina 610. Synchronizacja automatyczna Garmin Connect-Strava została ostatnio dodana do Stravy. Największy minus moim zdaniem tego zegarka to czas pracy na baterii ale jeśli nie planujesz ultra czy monitorowania wycieczek pieszych dłuższych niż 7-8h to spokojnie wystarczy.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Dyskutant
dzieki, a jak ocenisz tego suunto 2 red z linku ? za 800 by pewnie zgodził sie sprzedać
czytalem bardzo wiele opinie roznych zegarkow i mam metlik w glowie :(
ps ; nie chce dodatkowych czujnikow i kosztow na rower, musi pokazywac predkosc z GPS :)
czytalem bardzo wiele opinie roznych zegarkow i mam metlik w glowie :(
ps ; nie chce dodatkowych czujnikow i kosztow na rower, musi pokazywac predkosc z GPS :)
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Bez czujników rowerowych nie będziesz miał ani rzeczywistej prędkości ani kadencji. Prędkość chwilowa z GPS jest, powiedzmy, mało dokładna. Taka technologia. :)etd pisze: ps ; nie chce dodatkowych czujnikow i kosztow na rower, musi pokazywac predkosc z GPS :)
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli to i to to ANT+ to powinno działać. Gwarancji nie dam bo nie mam :)
W sumie na początku nie musisz mieć, ważne by była możliwość rozbudowy jak stwierdzisz, że jednak potrzebujesz. Czyli proponuję najpierw przeczytać instrukcję do zegarka i poszukać w sieci.
W sumie na początku nie musisz mieć, ważne by była możliwość rozbudowy jak stwierdzisz, że jednak potrzebujesz. Czyli proponuję najpierw przeczytać instrukcję do zegarka i poszukać w sieci.
-
- Dyskutant
tak jest szefie, wlasnie dostalem od kolegi garmina 910 na testy to sie pobawie ustawieniami, wsiade w samochod i sprawdze czy pokazuje mniej wiecej tyle ile na liczniku , bez rwania, nie mam jedynie paska tetna. kolega mowi ze na rower nie uzywa czujnika bo pokazuje wszystko super, a sunto podobniez jeszcze dokladniejsze i latwiej lapie sygnał
tylko 910 drogi uzywany i niepotrzebnie ma pływanie.
pobiegne z nim jutro
pobiegne z nim jutro
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Jeśli tylko bieganie i rower to brałbym Garmina 310xt. Tak jak kolega wyżej pisał, przy wyborze garmina nie bedzie problemu synchronizacji ze Strava. Sam zegarek z pasem HR to koszt ok 740zł, reszte kasy możesz zainwestować w uchwyt na kierownice i czujnik mocy/kadencji do roweru i pewno i tak się zamkniesz w tysiącu. Nie ma sensu kupowania 910xt gdyż jednyną różnicą miedzy 310xt są funkcje związane z pływanie czyli Tobie nie potrzebne :)
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Tyle co na liczniku tobie nie pokaże bo prędkość na prędkościomierzu w samochodzie z tego co kojaże jest za wyżana ;)etd pisze:tak jest szefie, wlasnie dostalem od kolegi garmina 910 na testy to sie pobawie ustawieniami, wsiade w samochod i sprawdze czy pokazuje mniej wiecej tyle ile na liczniku , bez rwania, nie mam jedynie paska tetna. kolega mowi ze na rower nie uzywa czujnika bo pokazuje wszystko super, a sunto podobniez jeszcze dokladniejsze i latwiej lapie sygnał
pobiegne z nim jutro
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
PB:
-
- Dyskutant
spens super, dzieki , super mi to wyjasniles : ) 310 niestety mi sie nie podoba, bo rowniez bym w nim chodzil na codzien. a 610 co wyzej polecał kolega ma dotykowa ekran wiec kurde z moim poceniem to odpada
a jak spens oceniasz tego sunto z linku ?
albo cos aktualnie uzywanego z allegro, flexfit? 1,2?
tak zgadza sie tylko rower bieganie i silka; )
a jak spens oceniasz tego sunto z linku ?
albo cos aktualnie uzywanego z allegro, flexfit? 1,2?
tak zgadza sie tylko rower bieganie i silka; )