Luźne spodnie biegowe na wiosnę/jesień
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Poszukuję luźnych spodni biegowych. Mają służyć wiosną/jesienią podczas docierania na zawody i rozgrzewki - cel jest taki, żeby biegnąc zawody "na krótko" móc włożyć te spodnie przed/po biegu na rozgrzewkę/rozciąganie i dotarcie na zawody / powrót do domu. Nie planuję w nich długo biegać, jedynie rozgrzewki. Nie mam nawet pomysłu, na co patrzeć - na co dzień biegam w spodenkach, a jak jest zimno to w ledżinsach, nigdy nie biegałem w takich spodniach. Jedno co mi przychodzi do głowy - fajnie, żeby na dole miały jakiś suwak żeby można je zdjąć bez konieczności rozsznurowywania butów.
Prosiłbym o jakieś propozycje - nie wklejam linków, bo znalazłem tego sporo różnych firm, a nie wiem nawet na co warto zwrócić uwagę. Cena - raczej standardowo im mniej tym lepiej, ale zakładam że to zakup na dłuższy czas więc nie ma konieczności ograniczania się do najtańszych modeli. Wymiary - rozmiar M, ok 176 cm wzrostu.
Prosiłbym o jakieś propozycje - nie wklejam linków, bo znalazłem tego sporo różnych firm, a nie wiem nawet na co warto zwrócić uwagę. Cena - raczej standardowo im mniej tym lepiej, ale zakładam że to zakup na dłuższy czas więc nie ma konieczności ograniczania się do najtańszych modeli. Wymiary - rozmiar M, ok 176 cm wzrostu.
biegam ultra i w górach 

- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na takie atrakcje używam zwykłych trekkingowych z poliestru. Podjedź choćby do decathlonu i poprzymierzaj portki.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Ja mam:
http://www.decathlon.pl/spodnie-do-bieg ... 51059.html
http://natural-born-runners.pl/product- ... -R-90.html
I jedne i drugie przechodzą przez buty przy zdejmowaniu, Dobsomy ze względu na zamki oczywiście łatwiej ale decathlonowe też (noszę pumy 42.5, przy większych może być gorzej).
http://www.decathlon.pl/spodnie-do-bieg ... 51059.html
http://natural-born-runners.pl/product- ... -R-90.html
I jedne i drugie przechodzą przez buty przy zdejmowaniu, Dobsomy ze względu na zamki oczywiście łatwiej ale decathlonowe też (noszę pumy 42.5, przy większych może być gorzej).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ok, dzięki.
biegam ultra i w górach 

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Tu masz test dobsomów http://www.testyoutdoorowe.pl/testy-2/s ... 90-spodnie
Wyglądają dość dziwnie ;) ale spełniają swoją funkcje.
Wyglądają dość dziwnie ;) ale spełniają swoją funkcje.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47:00
- Życiówka w maratonie: 3:46:00
Dokładnie - dobsom r90. Zbawienie, bo szyte na wysokich, chyba jedyne oprócz newline spodnie które bezproblemowo na mnie pasowały.
Z Dobsomem trzeba na zamki uważać - ja wymieniałem mój egzemplarz, bo te przy nogawkach rozleciały się po pół roku.
Z Dobsomem trzeba na zamki uważać - ja wymieniałem mój egzemplarz, bo te przy nogawkach rozleciały się po pół roku.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Dobrą alternatywą może być model: Kalenji Kiprun
Używam ich od 3 lat, mają zamki przy nogawkach. Materiał ciut lepszy od modelu za 59,99.
Używam ich od 3 lat, mają zamki przy nogawkach. Materiał ciut lepszy od modelu za 59,99.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wysek, a jak z długością tych spodni? Możesz napisać, ile masz wzrostu i jaki rozmiar? Ja potrzebowałbym rozmiar M, mam ok 174 i zastanawiam się, czy za długie nie będą. W decathlonach we Wrocku nie ma tego modelu w ogóle do przymierzenia.
biegam ultra i w górach 

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Przymierz te tańsze i po problemie. :) Ale na 99% M będzie OK. Ja mam L (wzrost 179 cm). Pamiętaj o polityce Decathlon - jak spodnie będą złe to możesz je zwrócić, zatem ryzyko wynosi 0.marek84 pisze:wysek, a jak z długością tych spodni? Możesz napisać, ile masz wzrostu i jaki rozmiar? Ja potrzebowałbym rozmiar M, mam ok 174 i zastanawiam się, czy za długie nie będą. W decathlonach we Wrocku nie ma tego modelu w ogóle do przymierzenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tak zrobię, dzięki.
biegam ultra i w górach