Komentarz do artykułu Segementacja produktów Kalenji [KONKURS]
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Segementacja produktów Kalenji [KONKURS]
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem co oznacza słowo segementacja, ale to na pewno musi być coś ważnego.
Może jakiś konkurs na skojarzenia?
Przeczytałem u wujka, że sedymentacja, to taki syf zbierający się na dnie.
Może jakiś konkurs na skojarzenia?
Przeczytałem u wujka, że sedymentacja, to taki syf zbierający się na dnie.
Warto to wiedzieć, bo reszta butów przeznaczona jest na drogę krzyżową.Pierwsze dwie linie produktowe marki Kalenji przeznaczone są dla biegaczy, którzy biegają dla dobrego samopoczucia.
Sikam z radości, dlatego szukam butów z dobrym trzymaniem moczu.Model Ekiden Active to (...) jeszcze lepsze trzymanie buta. Dla najbardziej wymagających, a zarazem początkujących biegaczy przygotowaliśmy model Ekiden 200, który wyróżnia się (...) bardzo dobrym trzymaniem stopy.
AW to chyba jakaś nowa dysfunkcja stopy.But występuje w trzech wersjach: neutralnej, pronującej i AW (wodoszczelnej).
- krzysztof.karczewski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Raz jeden popełniłem błąd kupując buty w Decathlonie i przyprawiłem się kontuzję rozcięgna podeszwowego.
I to wg producenta ta najbardziej wymagająca linia. Nigdy więcej.
-
- Zaprawiony W Bojach
po prostu Krzysztof nie sprostałeś wymaganiom buta, może masz AW? a na pewno AUA. nie sprostałeś również wymogom dyskusji, bo nawet nie podałeś producenta, ale we wpisie chyba nie o to chodziło, więc nic się nie stało.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To nic nie znaczy. Ja biegałem w butach jednego z czołowych producentów i tez sie problem rozciegna podeszwowego pojawił.krzysztof.karczewski pisze:Raz jeden popełniłem błąd kupując buty w Decathlonie i przyprawiłem się kontuzję rozcięgna podeszwowego.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Fajnie, że pojawiła się notka "artykuł sponsorowany", portal powinien praktykować ten zwyczaj nawet jeśli jest to oczywista reklama. W IT nazywa się to "best practice".
A Kalenji to naprawdę dobre buty, biegałem/biegam w trzech parach butów tej marki (raczej tych droższych) - zero kontuzji. To naprawdę niezłe buty i zawsze chętnie przejadę się do Decathlonu, żeby zobaczyć co tam nowego mają. Mam porównanie z Nike i Asics.
krunner
A Kalenji to naprawdę dobre buty, biegałem/biegam w trzech parach butów tej marki (raczej tych droższych) - zero kontuzji. To naprawdę niezłe buty i zawsze chętnie przejadę się do Decathlonu, żeby zobaczyć co tam nowego mają. Mam porównanie z Nike i Asics.
krunner
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Kiprace? W pierwszym momencie myślałam, że chodzi o kierpce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mel, dobre!
A Adama bolą giry po Nike Free...
ja w drugiej parze Zenków już mam ładne kilkaset km nakręcone i jestem zachwycony tak jak pierwszą (jakieś 1,5k km, po czym rozpadła się cholewka).
A Adama bolą giry po Nike Free...
ja w drugiej parze Zenków już mam ładne kilkaset km nakręcone i jestem zachwycony tak jak pierwszą (jakieś 1,5k km, po czym rozpadła się cholewka).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale nadal je bardzo lubię, tzn poprzednie wersje, bo teraz (tzn od 2014 roku) coś namieszali.Qba Krause pisze:A Adama bolą giry po Nike Free...
- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
u mnie zwrot 'ładne kilkaset km nakręcone' pojawia się zazwyczaj po drugim tysiącu użytkowania ;)Qba Krause pisze: ...już mam ładne kilkaset km nakręcone i jestem zachwycony
Asiksy, Adidasy, Nike jak leci.
Choć najtrudniej było w przyzwoitym stanie dotrwać do dwóch tysięcy asiksowym ds trainerom...
A może Kidiabeł?MEL. pisze:Kiprace? W pierwszym momencie myślałam, że chodzi o kierpce.
A w dekatlonowych, cóż, nie jest moim stopom wygodnie, więc nie mam żadnych (podobnie z NB i Mizuno). Ale od czasu do czasu sprawdzam, czy może jednak jest coś pasującego...
P.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
Koszulki, skarpetki, jakieś drobne gadżety typu pas z bidonami - mam i używam z powodzeniem od dawna... ale buty Kalenji zawsze patrzyłem nieufnie i z dystansem, nigdy nawet nie zdjąłem z półki by przymierzyć... nie wiem, może to jakieś dziwne uprzedzenie... Decathlon kojarzy mi się z marketem i tanimi marketowymi produktami...
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie bardzo widzę co ma twoja kontuzja do marki butów...równie dobrze mogłeś dostać biegając w tych butach sraczki i też mieć pretensje do producenta.krzysztof.karczewski pisze:Raz jeden popełniłem błąd kupując buty w Decathlonie i przyprawiłem się kontuzję rozcięgna podeszwowego.
- krzysztof.karczewski
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli chodzi o szczegóły to były to Kalenji Kiprun MD. Świadomie nie pisałem nazwy by nie było to potraktowane jako reklama.
Dodatkowo trzykrotnie jeździłem reklamować. W pierwszych 2 przypadkach za każdym razem po jakiś 30 - 40 km zaczynały się odklejać gumki na piętach.
Niby pierdoła ale jednak.
Trzecia dotyczyła pękającej siateczki. Zauważone po 89 km (zanotowane w Dzienniczku, stąd wiem ile było km).
Co do rozcięgna, biegałem w butach różnych producentów i to były jedyne buty, które przyprawiły mnie o kontuzję.
Dodatkowo trzykrotnie jeździłem reklamować. W pierwszych 2 przypadkach za każdym razem po jakiś 30 - 40 km zaczynały się odklejać gumki na piętach.
Niby pierdoła ale jednak.
Trzecia dotyczyła pękającej siateczki. Zauważone po 89 km (zanotowane w Dzienniczku, stąd wiem ile było km).
Co do rozcięgna, biegałem w butach różnych producentów i to były jedyne buty, które przyprawiły mnie o kontuzję.
-
- Zaprawiony W Bojach
A może ta rewolucyjna innowacja Nike zwyczajnie się nie sprawdza? Zachęcony Twoimi zachwytami pokroiłem kiedyś podeszwę nowych butów w ten sposób. Na zwykłym bieganiu miałem je tylko kilka razy (źle się w nich biega, bo mają za dużo pianki). Żeby jednak ich nie wyrzucać, biegałem w nich na siłownię, trochę ponad 1km. Około 2 miesięcy temu skojarzyłem, że nawracający ból stóp chyba zbiega się w czasie z używaniem tych butów. Nie boli, gdy biegam boso ani w minimalach po twardym, nie boli po żelazkach, ale boli po elastycznych poduszkowcach. Przypadek?Adam Klein pisze:Ale nadal je bardzo lubię, tzn poprzednie wersje, bo teraz (tzn od 2014 roku) coś namieszali.Qba Krause pisze:A Adama bolą giry po Nike Free...
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas