Aplikacja wliczająca pauzy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54m:56s
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich!
Razem z kolegami rywalizujemy podczas biegania - np. kto będzie miał lepszy czas na 2km.
Korzystamy z aplikacji endomondo, jednak z tego co wiem, to w tej aplikacji nie ma możliwości sprawdzenia pauz podczas treningu (chyba, że się mylę?). Chodzi głównie o to, że chcemy miec wgląd czy ktoś z nas robił podczas biegu przerwy...wiadomo, że można przebiec 2km w danym czasie..a można biec po 100m, robic pauzy, odpoczywac i biec dalej - co wiąże się z lepszym czasem. Czy znacie jakieś dobre aplikacje, w których można sprawdzic zrobione pauzy podczas biegu lub aplikacje, które wliczają czas pauz do ogólnego czasu biegu?
Zależy mi jeszcze na jednej opcji: Rywalizacje (coś jak w endomondo, że możemy dołączyc do rywalizacji naszego znajomego lub większej grupy).
Pozdrawiam, Michał.
Razem z kolegami rywalizujemy podczas biegania - np. kto będzie miał lepszy czas na 2km.
Korzystamy z aplikacji endomondo, jednak z tego co wiem, to w tej aplikacji nie ma możliwości sprawdzenia pauz podczas treningu (chyba, że się mylę?). Chodzi głównie o to, że chcemy miec wgląd czy ktoś z nas robił podczas biegu przerwy...wiadomo, że można przebiec 2km w danym czasie..a można biec po 100m, robic pauzy, odpoczywac i biec dalej - co wiąże się z lepszym czasem. Czy znacie jakieś dobre aplikacje, w których można sprawdzic zrobione pauzy podczas biegu lub aplikacje, które wliczają czas pauz do ogólnego czasu biegu?
Zależy mi jeszcze na jednej opcji: Rywalizacje (coś jak w endomondo, że możemy dołączyc do rywalizacji naszego znajomego lub większej grupy).
Pozdrawiam, Michał.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Jak ktoś będzie chcial oszukiwać to i tak cię oszuka, bo wykona np 5 treningów po 400metrów, potem je połączy w jeden i nie będzie widać przerw. Poza tym na ednomondo przy pauzowaniu powinno dać się to wykryć na wykresie tempa. Po pazuie będzie znaczący spadek tempa gdyż znów trzeba się wkręcić na obroty sprzed pauzy.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
-
- Rozgrzewający Się
Na endomondo po zapisanym treningu, widnieje godzina rozpoczęcia biegu..nie widzę jednak godziny zakończenia. Gdyby była godzina zakończenia (do tego czas trwania) to można byłoby określic czas pauzy.
Jest taka możliwosc? Zobaczenia dokładnej godziny zakończenia?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Wątpię żeby komuś chciało się tak oszukiwać, są prostsze metody np. jazda rowerem w odpowiednim tempie na "rekord".
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Rozgrzewający Się
@refresh
Na endomondo po zapisanym treningu, widnieje godzina rozpoczęcia biegu..nie widzę jednak godziny zakończenia. Gdyby była godzina zakończenia (do tego czas trwania) to można byłoby określic czas pauzy.
Jakich aplikacji sami używacie i dlaczego sądzicie, że są najbardziej odpowiednie?
Jakich aplikacji sami używacie i dlaczego sądzicie, że są najbardziej odpowiednie?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ja zawsze korzystałam z Endomondo, bo jak dla mnie aplikacja i strona są po prostu najbardziej czytelne. A wypróbowałam chyba większość darmowych apek i przy żadnej nie byłam w stanie się na dłużej zatrzymać
Chociaż wadą Endo jest całkowite zaniedbanie apki dla windows phone, co mnie doprowadzało do nerwicy serca jak jeszcze miałam telefon na tym systemie. Aplikacja na nim wyglądała jak z epoki kamienia łupanego, zero aktualizacji i z tego co pamiętam to chyba była pozbawiona jakiejś funkcji w stosunku do wersji na inne telefony. Teraz jak mam Garmina to też korzystam z Endo dalej, bo serwis jak dla mnie mają najwygodniejszy.

-
- Rozgrzewający Się
Zauważyłem, że na endomondo dziwnie liczy mi trasę.. tzn. miejscami dziwnie ucieka ona w miejsca, w których tak naprawdę nie biegłem. Nie wiem czy jest to zależne od aplikacji czy od gps w telefonie... Dziś zobaczę to na innej apce.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Jak miałam Lumię to zawsze mi przerysowywało trasę. Do tego wiecznie użerałam się z rozłączającym GPSem. Potem jak na SGS3 się przerzuciłam to generalnie niebo, a ziemia, ale jednak ja jestem zdania, że GPS w telefonie ma prawo trochę przekłamywać. O dziwo nigdy nie miałam dziwnych odczytów w kwestii długości trasy, a tylko w jej wyrysowaniu, bo zdarzało się, że "biegłam" środkiem rzeczki :DShtyleT pisze:Zauważyłem, że na endomondo dziwnie liczy mi trasę.. tzn. miejscami dziwnie ucieka ona w miejsca, w których tak naprawdę nie biegłem. Nie wiem czy jest to zależne od aplikacji czy od gps w telefonie... Dziś zobaczę to na innej apce.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Mi się wydaje, że ta dokładność to bardziej zależy od telefonu, a nie od samej aplikacji.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 3:30:05
W zasadzie zależy to od GPS w telefonie, jego obsługi przez system telefonu. Aplikacja tylko żąda odczytu od systemu telefonu i sama coś tam robi z tymi danymi. Jednak niektóre appki mają w opcjach ustawienia dokładności zapisu lub/i wyświetlania, chodzi tu np. o tzw. responsywność rozumianą w tym przypadku jako wybór pomiędzy wygładzaniem a dokładnością - tak jest np. w SportTracker Pro. Zwykle jest to ustawione automatycznie na podstawie prędkości z którymi się poruszasz. Gdy ustawi się to na max dokładność w wyeksportowanym pliku gpx jest więcej punktów.ShtyleT pisze:Jaka aplikacja jest waszym zdaniem najbardziej dokładna?
-
- Rozgrzewający Się
Pobiegałem dziś trochę na aplikacji Navime.pl i muszę stwierdzic, że trasę rysuje idealnie.
Dla przykładu, na endomondo pokazywało mi, jakbym przechodził przez 3metrową ścianę :>
Dla przykładu, na endomondo pokazywało mi, jakbym przechodził przez 3metrową ścianę :>