Poszukuję instrukcji do POLAR RS200sd

Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy!

Poszukuję instrukcji obsługi do POLAR RS200sd w języku polskim. Bez instrukcji jest ciężko.
Dziękuję zauwagę. ARTUR
móje-mail arturmalecki@tlen.pl
gg            7141169
Artur
PKO
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zwróć się do sprzedawcy.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Panie Ryszardzie!

Ten pulsometr kupiłem podczas wycieczki zagranicznej, instrukcja w otrzymanym pulsometrze była po angielsku, itp. Kontaktowałem się z przedstawicielami firm np. Sportprofil,Sportus. Otrzymana odpowiedź cytuję "trzeba było kupić w kraju" a druga odpowiedź nie wysyłamy instrukcji.
Pozdrawiam ARTUR
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To nie była odpowiedź z naszej firmy.

Klientom, którzy kupili Polara za granicą sprzedajemy instrukcje w cenie 50 zł.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to chyba wolę dać dla tłumacza, który mi to przetłumaczy? Myślałem, że forum jest od tego aby sobie pomagać a nie wyciągać pieniądze panie Ryszardzie jak pan sugeruje.
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest ochrona przed zagraniczną konkurencją.

Moja firma musiała przetłumaczyć instrukcje do wszystkich modeli polarów i poniosła związane z tym koszty. W cenie Polara kupionego w Polsce jest zatem również koszt instrukcji.

Podobnie jest również z instrukcjami do innego sprzętu elektronicznego np. aparatów fotograficznych czy kamer filmowych. Dystrybutorzy w Polsce nie udostępniają bezpłatnie tych instrukcji.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To czemu pulsometry Sigmy na pewnej stronie mają wyświetloną instrukcję po polsku w pliku pdf?

Zapewne jak ktoś będzie miał tą instrukcję do POLAR RS200SD to mi ją podeśle a przy okazji wymienimy spostrzeżenia odnośnie pełnego wykorzystania jego funkcji.
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sigma Sport prowadzi agresywną politykę sprzedaży. Nie ma wyłącznego dystrybutora w żadnym kraju w Europie, firma sama drukuje i tłumaczy instrukcje, opłaca reklamy we wszystkich możliwych czasopismach we wszystkich krajach, w których sprzedaje swoje produkty. Swoich produktów nie serwisuje, tylko wymienia na nowe. Przy zakupie Sigmy do dalszej odsprzedaży nie ma gwarancji. Sprzedający dostaje rabat 1% na serwis (czyli wymianę na nowy lub naprawę we własnym zakresie). Jest to chińska masówka pod niemieckim logo.

Polar tłumaczy i drukuje instrukcje wszędzie tam, gdzie ma swoje biura i oddziały. Jest to prawie cała Europa.
Nie dotyczy to Europy wschodniej, gdzie są wyłączni dystrybutorzy, którzy ponoszą koszty związane z reklamą, dystrybucją i m. in. instrukcjami obsługi.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dlatego teraz postanowiłem wybrać model SIGMY dla mojej żony a nie POLARA jak wcześniej planowaliśmy i znowu konkurencja z zagranicy wygrywa dzieki radzie kolegów forumowiczów przezx gg. Dzięki Panowie za namiary na sklepy i modele jakie warto tam zobaczyć?
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polar nie dla każdego.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Posiadam model POLAR-a i jakoś nie jestem do niego przekonany. Dużą wadą każdego POLAR-a mającego połączenie Irda jest błędne odczytywanie  wyników treningu na komputerze przekazane z pulsometru (są nie zgodne). Mam dwóch kolegów, którzy też to zauważyli. Druga wada to kit wciskany, że jak się da do serwisu POLAR-a celem wymiany baterii to nadal będzie wodoszczelny? Potwierdzenie od mojego brata (szybka zaparowała, po drugiej reklamacji było to samo, trzecia reklamacja miał być nowy model ale był ten sam bo brat poznał po pierwszej wizycie w serwisie "ślady po wymianie baterii" a szybka i tak paruje nawet podczas biegu.

Moim zdaniem największą wadą POLARA jest produkcja tych nowych modeli w CHINACH "porażka"
CZUĆ TE MODELE MASOWĄ PRODUKCJĄ a                MADE IN CHINA nie cieszy zbytnio?

Pozdrawiam
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety nie mogę wysłać Ci instrukcji.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie!

Panie R. prośba jest kierowana do wszystkich forumowiczów a nie tylko do Pana. To forum chyba jest niezależne (przynajmniej tak mi się wydaje)

POZDRAWIAM
Artur
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że musisz mieć ostatnie słowo.

Dlatego przyznaję Ci we wszystkim rację i będę śledził rozwój wydarzeń.

R.
Awatar użytkownika
ARTURMALECKI
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Po prostu chcę znaleźć tą instrukcję do POLAR RS200SD ponieważ chcę kupić też taki sam model dla mojej żony, ale ona chce kupić SIGMĘ bo ma do niej instrukcję i prezentację tego modelu a wiem że POLAR jest lepszy pod względem rozbudowanych funkcji biegowych, tylko  jeszcze nie opanowałem paru funkcji i nie mogę jej przedstawić co do czego służy. Tak przedstawia się cała sytuacja, mam już pieniążki odłożone  na rs200sd, a na stronie sportprofil jest ten model w cenie 750zł.  Ale żona ma ostatnie zdanie.
Artur
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ