Buty dla osoby z szeroką stopą i wysokim podbiciem

Michal28l
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Proszę o poradę.
Poszukuje butów do biegania asfalt 80%. Mam ok 90kg przy 175cm wzrostu.
Jakie buty możecie polecić z dobra amortyzacją dla osoby o szerokiej stopie i wysokim podbiciu.
Stopę mam neutralną. O ile w sklepach internetowych znajdę dane buta dotyczące dedykowanej wagi czy rodzaju stopy nie ma nigdzie wzmianki o szerokości buta i wysokości podbicia. Dlatego bardzo Was proszę o pomoc.
p.s Acha przedział cenowy tak do 300-350 pln
PKO
Awatar użytkownika
szubert
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:06
Życiówka w maratonie: 03:09:11

Nieprzeczytany post

hey, ja mam identyczne parametry stopy co Ty, u ,mnie idealnie sprawdziły się Adidas Energy Boost 2 ESM M. Szukaj okazji i można te buciki wyrwać już za 300 zł.
Biegam od 08-2012
● 5 km: 20:12
● 10 km: 40:29
● Półmaraton: 01:29:31
● Maraton: 03:06:43
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Michal28l pisze:Witam. Proszę o poradę.
Poszukuje butów do biegania asfalt 80%. Mam ok 90kg przy 175cm wzrostu.
Jakie buty możecie polecić z dobra amortyzacją dla osoby o szerokiej stopie i wysokim podbiciu.
Stopę mam neutralną. O ile w sklepach internetowych znajdę dane buta dotyczące dedykowanej wagi czy rodzaju stopy nie ma nigdzie wzmianki o szerokości buta i wysokości podbicia. Dlatego bardzo Was proszę o pomoc.
p.s Acha przedział cenowy tak do 300-350 pln
Mimo tego, że to buty ze wsparciem to polecam Ci Brooks Adrenaline 14. Przymierz i sam oceń. Ewentualnie NB 1080v4 szerokość 2E.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Michal28l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za propozycje. A nie korzysta ktoś z trochę tańszych bucików. Kurcze proponowane przez Was na bank są super ale bez promocji cena powala :(.
Michal28l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przymierzyłem wiele par butów. Stanęło na Asic Gel Cumulus 16. Pierwszy trening i dziwne uczucie palenia stopy. Nie wiem czy to wina skarpetki, nigdy nie miałem takiego problemu. Dodatkowo mam wrażenie że one są mega dla osób biegających z pięty. Ja chyba bardziej ze śródstopia biegam. Zobaczymy czy się z moimi nowymi butami dogadam :).
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

NB robi buty dla szerokokopytnych. Mam jeden model i wreszcie moja stopa leży spokojnie bez ugniatania. Co do wysokiego podbicia to nie spotkałem osoby która by miała większe. Ja mam łuk stopy aż nienaturalnie wygięty. Nie mierzyłem brooks ale tam maja napisane własnie wsparcie dla wydrążonej stopy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ