Polar - wymiana baterii
- Acid
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na ostatnich terningach zanika mi sygnał z odbiornika na klatce do zegarka polar s 210, zamiast częstotliwości skurczów serca na wyświetlaczu pojawiają się dwa zera trwa to tak kilka minut i powrót do normalności ale ostatnio zdarza się to coraz częściej. Czy to znak że czas wymienić baterię? polara mam od maja 2005. Jeśli to bateria mozę powiecie mi jak ja wymienić? trzeba wysła polara do Pana Szula czy też baterię można samemu wymienić, mam kodowanego wear linka 31.
Greg
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Nie powinno być takiej sytuacji. Jeżeli będzie się to powtarzać to przyślij nadajnik i odbiornik do sprawdzenia.
Sprawdź, czy nadajnik dokładnie przylega do klatki piersiowej i czy elektrody są wilgotne.
R.
Sprawdź, czy nadajnik dokładnie przylega do klatki piersiowej i czy elektrody są wilgotne.
R.
- Acid
- Zaprawiony W Bojach
sam jestem zdziwiony ponieważ bateria ma wytrzymać 2000 godzin a tu pół roku i co, sprawdze jeszcze przez ten tydzień jeśli będzie tak samo to wysle.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Greg
- Acid
- Zaprawiony W Bojach
Po tygodniu testowania niestety problemy z polarem sa. Nadajnik przylega dokładnie, elektrody sa wilgotne, sygnaŁ z odbiornika jest a następnie znika na 2-3 min (pojawiaja się dwa zera), poza tym są skoki tętna o 20, 30, a nawet o 100 np z 159 na 59. Wyśle po świetach.
Greg
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Opisz problem i opis dołącz do zestawu.
R.
R.