Polar - wymiana baterii

Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na ostatnich terningach zanika mi sygnał z odbiornika na klatce do zegarka polar s 210, zamiast częstotliwości skurczów serca na wyświetlaczu pojawiają się dwa zera trwa to tak kilka minut i powrót do normalności ale ostatnio zdarza się to coraz częściej. Czy to znak że czas wymienić baterię? polara mam od maja 2005. Jeśli to bateria mozę powiecie mi jak ja wymienić? trzeba wysła polara do Pana Szula czy też baterię można samemu wymienić, mam kodowanego wear linka 31.
Greg
PKO
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie powinno być takiej sytuacji. Jeżeli będzie się to powtarzać to przyślij nadajnik i odbiornik do sprawdzenia.

Sprawdź, czy nadajnik dokładnie przylega do klatki piersiowej i czy elektrody są wilgotne.

R.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sam jestem zdziwiony ponieważ bateria ma wytrzymać 2000 godzin a tu pół roku i co, sprawdze jeszcze przez ten tydzień jeśli będzie tak samo to wysle.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Greg
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po tygodniu testowania niestety problemy z polarem sa.  Nadajnik przylega dokładnie, elektrody sa wilgotne,  sygnaŁ z odbiornika jest  a następnie znika na 2-3 min (pojawiaja się dwa zera), poza tym są skoki tętna o 20, 30, a nawet o 100  np z 159 na 59. Wyśle po świetach.
Greg
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Opisz problem i opis dołącz do zestawu.

R.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ