Salomon Speedcross 3 - jak nie trafić na podróbki
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:17
- Życiówka w maratonie: brak
Witam kolegów i koleżanki, powiedzcie mi, czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z Salomonami Speedcrossami 3 z allegro i może mi pomóc jak nie trafić na podróbki, szukam i są tam naprawdę różne ceny, wiadomo ze te za 80 zł to podróbki, które zaraz się rozkleją. Ale co na przykład z tymi, cena wyższa, sklep wygląda na jakiś solidny i szanujący się:
http://allegro.pl/buty-salomon-speedcro ... 39363.html
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Chodzi o to, że dobre buty to podstawa, i trzeba chronić stawy, nie chce trafić na szmelc i potem cierpieć!
Dzięki i liczę na wasze wskazówki.
http://allegro.pl/buty-salomon-speedcro ... 39363.html
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Chodzi o to, że dobre buty to podstawa, i trzeba chronić stawy, nie chce trafić na szmelc i potem cierpieć!
Dzięki i liczę na wasze wskazówki.
Test Coopera 3,15 km; 10 km - 51:17; Półmaraton - 1:49:34; udział w 12h podziemnym biegu sztafetowym w Kopalni Soli w Bochni.
Football Amerykański - Tychy Falcons - #15
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Vietnam podróby China oryginał 

-
- Rozgrzewający Się
czyli na zdjęciach tego nie ocenię ?
Test Coopera 3,15 km; 10 km - 51:17; Półmaraton - 1:49:34; udział w 12h podziemnym biegu sztafetowym w Kopalni Soli w Bochni.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko metka z języka.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przed czym chcesz chronić swoje stawy i jak masz to zamiar zrobić za pomocą butów? Pytam, bo może też bym tak chciał.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
Zawsze znajdzie się ktoś kto czepi się szczegółu
przed tym, że solidne buty zapewnią mi odpowiednią amortyzację, poza tym używam odpowiednich suplementów
Czy nie jest tak, że amortyzacja na dobrym poziomie pomaga nam chociaż trochę oszczędzić stawy ?

-
- Zaprawiony W Bojach
Zależy jak zdefiniujesz dobry poziom. Jeśli dobry poziom = bardzo mało, to jak najbardziej tak
Poza tym to są buty na duże błoto/śnieg. Można w błocie coś dodatkowo zamortyzować?

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
http://kolekcjonerbutow.pl/news/uwaga-p ... n-allegro/
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Dobry przykład.
Ja kiedyś wszedłem do sklepu Salomona (Outlet Ursus) i była jednodniowa wyprzedaż -50% do -85%
Swoje kupiłem za 139 pln co uważam za dość uczciwą cenę jak na koszt wytworzenia.
Niestety świadomość konsumencka w naszym kraju nie jest zbyt wysoka i często dajemy się zrobić w balona za pomocą podróbek zamiast poszukać solidnej wyprzedaży pełnowartościowego produktu (na którym wszyscy po kolei w łańcuchu dystrybucji mają kosmiczne marże).
Kupiłem w życiu ponad 20 par butów do biegania i nigdy z mniejszym rabatem niż 40% (najczęściej 50% i więcej)
Ja kiedyś wszedłem do sklepu Salomona (Outlet Ursus) i była jednodniowa wyprzedaż -50% do -85%

Swoje kupiłem za 139 pln co uważam za dość uczciwą cenę jak na koszt wytworzenia.
Niestety świadomość konsumencka w naszym kraju nie jest zbyt wysoka i często dajemy się zrobić w balona za pomocą podróbek zamiast poszukać solidnej wyprzedaży pełnowartościowego produktu (na którym wszyscy po kolei w łańcuchu dystrybucji mają kosmiczne marże).
Kupiłem w życiu ponad 20 par butów do biegania i nigdy z mniejszym rabatem niż 40% (najczęściej 50% i więcej)
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
dzięki za pomoc 

-
- Dyskutant
Cześć dobre ludki
Mam podobny dylemat jak autor wątku.
http://allegro.pl/buty-salomon-speedcro ... 71430.html
Sklep oficjalny Salomona , but ma numer referencyjny , ze wskazówek z podanych linków tez wykluczyłem podróby ,wszystko niby gitarka . Tylko - 280 zeta ? Może kolorystyka jest tu motywem przewodnim niskiej ceny ? Ktoś może truchta w takim obuwiu ?
dzięki pozdr
Mam podobny dylemat jak autor wątku.
http://allegro.pl/buty-salomon-speedcro ... 71430.html
Sklep oficjalny Salomona , but ma numer referencyjny , ze wskazówek z podanych linków tez wykluczyłem podróby ,wszystko niby gitarka . Tylko - 280 zeta ? Może kolorystyka jest tu motywem przewodnim niskiej ceny ? Ktoś może truchta w takim obuwiu ?
dzięki pozdr
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale kupił oryginały czy podróbki? A może mu stawy skrzypią i żelatynę niech kupi.