O niedawna biegam. Strasznie się poce podczas biegu więc przy nadchodzącej zimie interesuje mnie zabezpieczenie przed marznięciem potu i przenikaniem jego do ciała. Nie znam sie w szczegółach na podkoszulkach i getrach odpowiednich do biegania jako 1 warstwa. Czytałem o tym że nie może to być bawełna(bo pot klei koszulkę do ciała), najlepiej bedzie jak koszulka czy getry będą z POLYESTRU. Ciepło trzyma przy ciele i wydala pot na zewnątrż. Znalazłem pewną ofertę, bardzo atrakcyjną cenowo ale nie wiem czy jest to dobre
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73345890
Jest to komplet. Jest napisane że dla sportowcow itd, ale niepokoi mnie ze nie ma tam polyestru a wewnętrzna warstwa jest z bawełny. Jak mówie nie znam sie na tym dlatego nie wiem czy to dobra oferta tzn odpowiednia na zimowe bieganie. Może warto poszukać czegoś innego?
Czy ten podkoszulek i getry są odpowiednie?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zapraszam na strony www.sklep.4energy.pl - z pewnością znajdziesz tu najwyższej klasy sprzęt do biegania, a na szczegółowe pytania chętnie odpowiemy.
Co do oferty z allergo - to "typowy" obecnie komplet bielizny termoaktywnej o której niestety nie można nic powiedzieć.
Tylko /moim zdaniem/ oferty znanych i renomowanych producentów zagwarantują Ci towar o podanych w opisach właściwościach - ale to temat na dłuższą rozmowę.
Co do oferty z allergo - to "typowy" obecnie komplet bielizny termoaktywnej o której niestety nie można nic powiedzieć.
Tylko /moim zdaniem/ oferty znanych i renomowanych producentów zagwarantują Ci towar o podanych w opisach właściwościach - ale to temat na dłuższą rozmowę.
[i]4energy - Twoje źródło zasilania[/i]
Ja też się bardzo pocę. Biegam w spodniach i bluzie z polyestru. I jest to bardzo ciepłe ubranko, jednocześnie odprowadzające pot na zewnątrz. Taka bluza na gołe ciało wystarczy przy temp + 5 st.
Jak jest ok. zero to wystarczy cieniuteńka koszulka pod spód, a poniżej zera wystarczy na bluzę ubrać cieniutką kurtkę z kreszu. Więc jest bardzo ciepła
a w spodniach to pewnie przy -20 jest ciepło
A poto wydalany jest jak wspominałem na zewnątrz, więc ubranie jest na zewnątrz suche. Polecam więc polyester z odrobiną lajkry (musi przecież być to elastyczne)
A i jeszcze jedno. Waero spodnie zakupić z dodatkową ochrona na kolana...

A i jeszcze jedno. Waero spodnie zakupić z dodatkową ochrona na kolana...