Pulsometr z gps do ok. 800zł

piotrek_a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Chcę sprawić sobie pulsometr z gpsem. Mój budżet oscyluje wokół 800zł. Zastanawiam się nad polarem m400.

Dobrze byłoby, aby pulsometr miał czytelny ekran, możliwość ustawienia interwałów, bezproblemowe zgranie treningów i wykresów tętna na komputer. Zdaję sobie sprawę, że prawie każdy pulsometr ma te funkcje, ale nie chcę wyrzucać kasy w błoto albo żałować zakupu po tygodniu. No i na dodatek, jestem zielony w tym temacie. Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze jak najlepszego pulsometru z gpsem dla mnie.

Za każdą radę będę bardzo wdzięczny.
Sufit staje się podłogą.
PKO
piotreks11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:43
Życiówka w maratonie: 2:59:01

Nieprzeczytany post

Sam niedawno szukałem gps-a w tej cenie i wybór padł właśnie na Polara m400. Biegam z nim od stycznia i jestem bardzo zadowolony - wątpię, żebyś w tej cenie znalazł coś lepszego. Ma wszystkie funkcje, o których pisałeś, działa bez zarzutu.
10k - 35:43, 1/2 - 1:19:43, 42k - 2:59:01
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

m400 jako przede wszytkim pulsometr będzie bardzo dobry i chyba najlepszy w tym przedziale cenowym. Na gps też nie ma co narzekać. Ogólnie bardzo dobry sprzęt i jak dobrze poszukasz to jeszcze ci z 100zł w kieszeni zostanie :)
htb
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

A jeśli gabaryty ci nie przeszkadzają to sprawdzona konstrukcja czyli Garmin 310XT. Wyświetlacz bardziej czytelny niż w M400 i GPS chyba też.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy bardziej czytelny to nie wiem, polar jest dobrze czytelny przy ustawieniu czarnej tarczy (domyślne ustawinie) , GPS może i lepszy ale strefy tętna itp to już domena polara, łącznie z prezentacją stref na mapie oraz długością przebywania w danej strefie
htb
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Przez czytelność miałem na myśli że można ustawić 4 pola i wszystkie są na tyle dużo że bez problemu można je odczytać. Co do stref tętna to może i domena polara, ale Garmin bardzo dobrze sobie też z tym radzi :)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ogólnie co kto lubi, oba zegarki są bardzo dobre, oba mają wady jak i zalety, a jedynie docelowe wymagania użytkownika nagą wpłynąć na wybór. Jest o tym cały wątek na forum :)
piotrek_a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:58

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za wszystkie Wasze wypowiedzi :) Przydały się. Jestem już na 99% zdecydowany na polara m400 :)
Sufit staje się podłogą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ