Z góry dziękuje

generalnie poniżej 100 pln Kalenji to podobna klasa, weź ten który ci na nodze lepiej leży (wygodniejszy) i bardziej Ci się podoba. Waga bez wzrostu nic nam nie daje. Nadwaga jest, czy nie? Jak "sportowo", była jakaś aktywność niedawno?Kuszobar pisze:A co sądzicie o http://www.decathlon.pl/ekiden-one-plus ... 11960.html?
Proponuję nie udzielać takich rad, zwłaszcza początkującym. Jeśli ktoś nie był aktywny i do tego ma nadwagę, to zaczynając bieganie w halówkach po bruku/asfalcie może sobie zrobić bardzo dużą krzywdę.speed18oliwier pisze:Ja biegam od niedawna w halówkach nike5 davinho IC i jak jak na razie super się sprawują chociaż doszły mnie słuchy, że halówki bardziej nadają się na miększe podłoże typu leśne ścieżki. Biegam po twardym asfalcie, po lesie i nic mnie nie boli. Myślę że na początki biegania spokojnie wystarczą.
Nie demonizujmy. Napisał 3-4 razy po 6-8km. Zakładając brak wyraźnej nadwagi jak zacznie od 3 razy na tydzień po 6km lekkiego truchtu to nic złego się nie stanie.eXf pisze:Jeżeli ktoś nie biegał i chce wejść od razu na 3 - 4 razy w tyg. po 8 km, to wg mnie prosi się o kontuzję, niezależnie od tego, jakie buty wybierze.