Witam,
pytanko czy w.w buty będą lepsze od nike free run 4.0?
Bo obecnie ok 2 lat biegałem na takich i nadszedł czas wymiany.
W nike dobrze mi się biegało pomimo, że praktycznie żadnej amortyzacji nie miały to myślę, że te asicsy będą o wiele lepsze.
A jakie jest wasze zdanie?
asics zaraca 3?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wrzucam link, bo po nazwie może nikt nie czai 
http://www.asics.pl/running/products/gel-zaraca-women/

http://www.asics.pl/running/products/gel-zaraca-women/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:19
- Życiówka w maratonie: 3:21
Zaraca 3 będą lepsze pod kątem sztywności. Z tego co wiem to w nike free run nie da się biegać np. po lesie korzeniach itp. Zaraca jest zdecydowanie lepsza pod tym kątem. Same buty są lekkie i dynamiczne także jeżeli do tej pory biegałaś w nike to spodobają Ci się Asicsy
-
- Rozgrzewający Się
no bardziej te nike to takie ala minimalistyczne w sensie,że bieganie się jak by bez butów przynajmniej jak tak odczuwam, nie wiem czemu ale niby są one dobre na dłuższe wybiegania ale moim zdaniem powyżej 15km tak czujemy stopy jak byśmy biegli po asfalcie gołymi stopami hm
no ok to chyba zdecyduje się na ten model, chociaż jak tak poszperałem wpadły mi w oku model gel pulse 7
no ok to chyba zdecyduje się na ten model, chociaż jak tak poszperałem wpadły mi w oku model gel pulse 7

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:19
- Życiówka w maratonie: 3:21
Puls 7 to klasyczny przedstawiciel buta treningowego. dobra amortyzacjia duży drop czyli różnica wysokości pięta palce. Także do normalnego treningu przystosowane. Pytanie tylko czy do Twojej stopy? Wiesz jaki typ stopy posiadasz? Neutral, pronator czy supinator? Odpowiednikiem pulsa dla pronatora jest GT1000
-
- Rozgrzewający Się
hm no po starych butach jak po patrzyłem na podeszwę widać, że prawą stronę bardziej mam przytartą no i czuje tak jak bym bardziej spadał na zewnętrzna cześć stopy ale to chyba minimalnie i te obecne nike właśnie mają moim zdaniem ten minus, że tył stopy w ogóle prawie jest nie usztywniony