Jakich butów potrzebuję ?

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robiąc test na mokro śródstopie minimalnie łączy się z piętą. Dodatkowo mam bardzo wysokie podbicie. Z tego co ogladam stare buty wydaje mi się że biegam ze śródstopia i bardziej na zewnętrznych jej częściach. Robiąc w sklepiebiegacza pomiar asicsa food coś tam coś tam Wyszło że Achillesy idą do środka czyli jest pronacja. Do tej pory wydawało mi się że moje kulasy to supinacja. Kto pomoże określić jakie mam w końcu kupić obuwie.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Robiąc test na mokro śródstopie minimalnie łączy się z piętą. Dodatkowo mam bardzo wysokie podbicie. Z tego co ogladam stare buty wydaje mi się że biegam ze śródstopia i bardziej na zewnętrznych jej częściach. Robiąc w sklepiebiegacza pomiar asicsa food coś tam coś tam Wyszło że Achillesy idą do środka czyli jest pronacja. Do tej pory wydawało mi się że moje kulasy to supinacja. Kto pomoże określić jakie mam w końcu kupić obuwie.
Zrób wideo analizę. Nagranie prawdę Ci powie :taktak:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie bardzo czaję mam nagrać jak biegnę?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Nie bardzo czaję mam nagrać jak biegnę?
Udaj się do specjalistycznego sklepu biegowego. W Krakowie masz Sklep 4 RUN Kraków. Powinni rozwiać Twoje wątpliwości.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to udałem się do specjalistycznego sklepu jakim jest Sklepbiegacza w Krakowie na Focha. I tam przewrócili wszystko do góry nogami. Ale masz rację udam sie tam bo jestem na kupnie Adrenaliny w Tatry.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sugerując się badaniem asics food coś tam z przed kilku lat, dzisiaj powinienem biegać w kolejnym KAYANO, a biegam w tym w czym jest mi najwygodniej, a najczęściej w butach, których para waży niemal tyle co jedno Kayano....

skoro już się nastawiłeś na adrenaliny, to raczej trudno będzie Ci zaakceptować propozycje SB, który raczej będzie wciskał coś innego niż Brooksy
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Puki co nikt mi nic nie wcisnie. Biegalem juz w speedcrosy, icebug, kalenji, revenergy no i właśnie teraz mam kayano ale o nich nic nie powiem bo zrobiłem dopiero dwa treningi po ok 20 km.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do wagi butów się nie przejmuje biegam po Tatrach w Salomona wings i w myśl powiedzenia co mnie nie zabije. Zastanawiam się tylko na ile te wszystkie kategorie czyli supinator pronator mają się do butów. Tzn sugerować się tym czy wybierać to w czym mi jest wygodnie. Nie dawno wygodnie było mi w kalenji 75. No to postanowiłem zmienić na revenergy i skatowalem stopy tymi butami
Triathlonfan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:19
Życiówka w maratonie: 3:21

Nieprzeczytany post

Pronacja supinacja i neutral ma znaczenie przybieganiu po asfalcie gdzie jest duża powtarzalnośc kroku biegowego. Jak biegamy w terenie to i tak noga nam się wygina na wszystkie strony więc to nie ma większego znaczenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ