Zegarek, a gra w Pilke Nożna

kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam zależy mi na zegarku w którym swobodnie mógłbym grać w piłke , czyli musi łączyć się z aplikacją np. endomondo.

Tylko teraz pytanie jak z zasięgiem wiadomo ze sam bluetooth nie starczy, więc musi to byc

1.zegarek ktory ewentualnie przeniesie dane potem do aplikacji czyli wszystko pomierzy,
2. zegarek z gpsem? generalnie chodzi o to żeby nie trzeba było mieć przy sobie telefonu przy bieganiu robieniu pomiarów i potem swobodnie przeniesc dane do aplikacji

jak to wygląda? Posiadam SG ACE 4
PKO
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'

Nieprzeczytany post

Zobacz Adidas MiCoach <- robili to z myślą o piłkarzach (może być problem z Endomondo).
A jeśli to odpada to jakiś zegarek z GPS np. Garmina, Polara czy innej firmy + footpod.
Ale to jest minimalny koszt ok 500 - 600 zł.

Generalnie po co Ci zapisane informacje z gry w piłke w Endomondo? :D
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
Everyman
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tylko coś takiego:
adidas miCoach speed cell
http://www.dcrainmaker.com/2014/01/blue ... otpod.html

+ dziura w ochraniaczu lub kompatybilne buty
https://www.youtube.com/watch?v=jY7lkw04liA
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajna opcja ten Micoach, ale niestety nie posiadam kompatybilnego obuwia a taniej mi wyjdzie zakup chyba jakiegoś zegarka niz obuwia które i tak sie rozwali po jakimś czasie.. Maja tam clipsy do obuwia ale podobno łatwo sie zniszczy..

A co myslicie o jakims w miare tanim zegarku z gpsem kompatybilnym z endomondo zadziałało by to?

Dlaczego podczas gry w piłke? gdyż fajnie zobaczyć ile przebiegło sie podczas meczu jaką predkosc maksymalnie osiągneło itd :)
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kilkor pisze:Fajna opcja ten Micoach, ale niestety nie posiadam kompatybilnego obuwia a taniej mi wyjdzie zakup chyba jakiegoś zegarka niz obuwia które i tak sie rozwali po jakimś czasie.. Maja tam clipsy do obuwia ale podobno łatwo sie zniszczy..

A co myslicie o jakims w miare tanim zegarku z gpsem kompatybilnym z endomondo zadziałało by to?

Dlaczego podczas gry w piłke? gdyż fajnie zobaczyć ile przebiegło sie podczas meczu jaką predkosc maksymalnie osiągneło itd :)
Wszystko spoko, ale GPS w tym przypadku to naprawdę kiepska opcja. Nie policzy dobrze całości dystansu czy maksymalnej prędkości. Bo często zmieniasz kierunek. Jedynym rozsądnym narzędziem jest footpod do buta.

---
Najtańszy zegarek z GPS znajdziesz za jakieś 300 zł. ;)
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmm no to nie pozostaje mi nic innego jak ten micoach a znacie może jakies sposoby podłączania go do obuwia innego niż tylko do Tego przystosowane??

I jeszcze pytanko co będe dokladnie potrzebował bo z Tego Micoucha jest tam pare rzeczy pulsometr etc.. co ja będe potrzebowal zeby liczylo mi maks szybkosc kroki itd
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kilkor pisze:Hmm no to nie pozostaje mi nic innego jak ten micoach a znacie może jakies sposoby podłączania go do obuwia innego niż tylko do Tego przystosowane??

I jeszcze pytanko co będe dokladnie potrzebował bo z Tego Micoucha jest tam pare rzeczy pulsometr etc.. co ja będe potrzebowal zeby liczylo mi maks szybkosc kroki itd
Buty Adidasa z wcięciem w środku lub dowolne inne ale to już opcja na bucie. Czasami kombinują w ochraniaczach, ale nie wiem czy funkcjonowałoby to wystarczająco dokładnie.

---
Potrzebujesz odbiornika + FootPod'a.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

foodpod na bucie którym kopie się piłkę to chyba zły pomysł...
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Patryck pisze:
kilkor pisze:Hmm no to nie pozostaje mi nic innego jak ten micoach a znacie może jakies sposoby podłączania go do obuwia innego niż tylko do Tego przystosowane??

Buty Adidasa z wcięciem w środku lub dowolne inne ale to już opcja na bucie. Czasami kombinują w ochraniaczach, ale nie wiem czy funkcjonowałoby to wystarczająco dokładnie.

---
Potrzebujesz odbiornika + FootPod'a.
Dzieki bardzo za pomoc będe kombinował tak tak wiem że to zły pomysł może sie łatwo zniszczyć... chyba zeby gdzieś wysoko go umiejscowić hmm sam nie wiem albo sprobowac cos wyciąc w korkach sam nie wiem dlatego pytam może ktoś kiedyś czegoś takiego próbował
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla pewności ..

Takie zestaw wystarczy tak??

http://olx.pl/oferta/micoach-iphone-ipo ... 72d1831c58
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to piłkarze teraz biegają z telefonami?:)
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kilkor pisze:Dla pewności ..

Takie zestaw wystarczy tak??

http://olx.pl/oferta/micoach-iphone-ipo ... 72d1831c58
Taki zestaw wystarczy, jeśli masz iPhone lub iPoda.
Nie wiem czy czasami nie trzeba biegać z telefonem, aby to śmigało...
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie no myśle że to mijało by się chyba z celem? skoro jest tam wejscie do butów to na pewno nie trzeba biegać z Telefonem

Ale mam kolejne pytanie i w zasadzie ostatnie. Jak Micoach ten zestaw Footpod działa z ANDROIDEM wie ktoś?
kilkor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

"Aplikacja miCoach jest dostępna na Androida, Symbiana, iOSa oraz system z Black Berry. Co za tym idzie, może z niej korzystać w zasadzie każdy, kto posiada telefon z wbudowanym gps’em.

miCoach Football oraz adapter są dostępne tylko dla telefonów z iOS (iPhone). Nie korzystam z wersji piłkarskiej, ale pomyślałem, że może kogoś to zaciekawi więc wspominam. Z jakiegoś powodu inne platformy zostały olane w dziedzinie piłki nożne"

Niestety czyli całe gadanie na nic.... jest może jakiś odpowiednik na Androida albo coś podobnego ?

Chyba zostaje mi spróbwanie jakiegoś zegarka kompatybilnego z endomondo tak żebym nie musiał mieć telefonu przy sobie. Jakie to typy zegarków??
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedynie zegarek z footpodem - niczym innym nie zmierzysz takich zmian kierunku .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ