Buty dla biegacza 95kg

runerniebeginerr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Przeglądałem forum ale nie mogłem znaleść satysfakcjonującej odpowiedzi na moje pytanie. Szukam butów w cenie do 350zł dla biegacza 95kg, wcześniej używałem butów Air pegasus +28 i były super wygodne i nie miałem z nimi żadnego problemu. Aktualnie nowe wersje air pegasusów trochę się różnią (wygląd nie przypomina już butów do biegania a bardziej zwykłe trampki miejskie :usmiech: ) i jestem ciekawy co o nich sądzicie, bo nie wiem czy jest sens kupować buty które powstały x lat temu (+28) skoro są już na pewno bardziej dopracowane modele. Doradźcie mi jakieś ciekawe buty ewentualnie powiedzcie co sądzicie o nowych modelach air pegasus.

:usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
krzysztof.karczewski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam trochę mniej niz Ty (zima) i ostatnio w cenie poniżej Twojego pułapu w smjsport (to nie reklama) nabyłem mizuno ultima 6 jako drugą parę na dłuższe wybiegania.
na minus mają cholernie wysoki drop - 10,x (nie pamiętam dokładnie).
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

runerniebeginerr pisze:Witam,

Przeglądałem forum ale nie mogłem znaleść satysfakcjonującej odpowiedzi na moje pytanie. Szukam butów w cenie do 350zł dla biegacza 95kg, wcześniej używałem butów Air pegasus +28 i były super wygodne i nie miałem z nimi żadnego problemu. Aktualnie nowe wersje air pegasusów trochę się różnią (wygląd nie przypomina już butów do biegania a bardziej zwykłe trampki miejskie :usmiech: ) i jestem ciekawy co o nich sądzicie, bo nie wiem czy jest sens kupować buty które powstały x lat temu (+28) skoro są już na pewno bardziej dopracowane modele. Doradźcie mi jakieś ciekawe buty ewentualnie powiedzcie co sądzicie o nowych modelach air pegasus.

przy Twojej wadze - w tej cenie - Asics Gel Nimbus 15 lub 16. Akurat Pegasus 31 jest bardzo do biegania, ale kierowane są do biegaczy 75-85 kg max. 95 kg to może być za dużo choć sporo zależy od techniki, wieku biegacza itp. Nimbus na pewno ma doskonała amortyzacje.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

krzysztof jot pisze:
runerniebeginerr pisze:Witam,

przy Twojej wadze - w tej cenie - Asics Gel Nimbus 15 lub 16. Akurat Pegasus 31 jest bardzo do biegania, ale kierowane są do biegaczy 75-85 kg max. 95 kg to może być za dużo choć sporo zależy od techniki, wieku biegacza itp. Nimbus na pewno ma doskonała amortyzacje.
Może jeszcze jakieś Nike Vomero?
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

W butach ma Ci się wygodnie i komfortowo biegać. Jeśli dobrze Ci się biegało w pegasusach to bierz pegasusy. Nowe model niekoniecznie muszą być lepiej dopracowane.
Ja od siebie poleciłbym coś mniej amortyzowanego ale to jest moja subiektywna opinia przetestowana na mnie a jak wiadomo każdemu co innego podchodzi.
Przy kupnie nie sugeruj się przeznaczeniem buta co do wagi biegacza bo to jest tylko i wyłącznie marketingowy bełkot.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ