Pulsometry a programy treningowe

Macekw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witajcie. Pragne sie przedstawic. Mam na imie Maciek i od 2 miesiecy zaczalem sie ruszac po tym jak waga pokazala 105kg. Pomyslalem ze gorzej juz byc nie moze. Trafilem na www.bieganie.pl i zczytalem wszystko "...do deski". Mam juz wlasne-male sukcesy, dzieki Wam Panowie :-)

Teraz sekcja pytan. Czy pulsometry Polar (np. S210) umozliwiaja ustawienie timerow na rozne wartosci?
Chodzi mi o to ze chcialbym miec pulsometr, ktory jednoczenie zasygnalizuje mi moment zmiany z biegu na marsz lub odwrotnie (np. wg planu http://www.bieganie.pl/zacznij/jak/index05.html ). Na stronce http://www.polarusa.com/comparison/s.html jest cos takiego jak 'Interval timers'. Czy to o to chodzi? Dziekuje i zycze sukcesow na trasie. Maciek
PKO
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Interwały to na narzędzie treningowe zaawansowanych biegaczy, to sobie odpuść. Mam ten model Polara i umożliwia on w trybie Exe Set zaprogramowanie stref wysiłku (możesz zaprogramować 5 treningów np. dla marszu i dla lekkiego truchtu).Niestety nie wiem jak ustawic polara w taki sposób aby sygnalizował płynnie przejście z jednej strefy do drugiej(z marszu do biegu i odwrotnie).  Co do timerów to możesz sobie ustawiać je na odliczanie czasu w tył.
Greg
Macekw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Acid, dziekuje za odpowiedz. Rozumie zatem, ze Polar S210 ma kilka timerow, ktorych interwaly mozna predefiniowac, a pozniej wystartowac to wszystko? Aha jeszcze jedno - czy mozna powtarzac cykle? Dzieki jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poprosze trochę jaśniej :)
Greg
Macekw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OK, to jeszcze raz. Goraca bylo wczoraj i moze za duzo skrotow myslowych ;-). Chcialbym miec nastepujacy feature - ustawic sobie 2 timery - jeden na 5 minut, drugi na 3 minuty i uruchomic te timery w cyklu 5 powtorzen tak, aby miec sygnalizacje dzwiekowa, z koncem kazdego z timerow. Innymi slowy - 5 minut biegu, 3 minuty marszu - i tak 5 razy. Czy jest to mozliwe w Polarze S210? Dzieki, Maciek
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możliwe
Greg
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ