Asics Cumulus 16 - różnice cen
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie, mam dylemat, zdecydowałem się na zakup butów Asics Cumulus 16, najnowszy model. Cena w Intersport 519 zł.
Wiadomo szukałem taniej, w necie sporo różnych cen. Od 299 zł, zastanawiam się czy to oryginalne buty.
299 zł:
http://www.eobuwie.com.pl/polbuty-asics ... tAoduVkAjA
To mamy ponad 40% taniej niż w sklepie.
Podróby czy oryginał ?
Wiadomo szukałem taniej, w necie sporo różnych cen. Od 299 zł, zastanawiam się czy to oryginalne buty.
299 zł:
http://www.eobuwie.com.pl/polbuty-asics ... tAoduVkAjA
To mamy ponad 40% taniej niż w sklepie.
Podróby czy oryginał ?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Kupując w sklepie masz paragon, poza tym sklep raczej by się nie pchał w podróbki no i na koniec, moze mają po prostu wyprzedaż. Dla mnie cena normalna.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Są tylko 2 rozmiary stąd niska cena. Ale już na stronie poniżej masz więcej rozmiarów niewiele drożej (319 pln):
http://www.taniebieganie.pl/produkt/asi ... cumulus-16
http://www.taniebieganie.pl/produkt/asi ... cumulus-16
biegam ultra i w górach 

- banan85
- Zaprawiony W Bojach
nie ma sensu przepłacac w intersporcie... idz przymierz i kup w sklepie internetowym. Za 300 złotych lub niewiele więcej spokojnie znajdziesz.
edit:
poprawiony błąd w pisowni by kolega gocu spał spokojniej
edit:
poprawiony błąd w pisowni by kolega gocu spał spokojniej

Ostatnio zmieniony 10 lut 2015, 11:09 przez banan85, łącznie zmieniany 1 raz.
- JanW_AB
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:16
- Kontakt:
ten sklep eobuwie jest raczej dobrze znany w Internecie, więc na pewno nie bawią się w podróbki
JanBiegaBlog - mój blog
AkademiaBiegacza.pl S.L. Salos Wodna Łódź - mój klub
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za uspokojenie, byłem przymierzałem więc wiem czego się spodziewać.
Czy ktoś z was zastanawiał się nad ich wymiarówką ?
Mam rozmiar 42, do biegania zawsze 1cm większe kupuję. W Cumulusach dobrze noga leży w rozmiarze 44 , trochę duży, 43,5 wydaje się idealny ale wolnego mam z 0.5cm , jak myślicie rozejdzie się jeszcze trochę ? czy brać od razu większe, jak się rozejdą to będzie jak kalosz
Czy ktoś z was zastanawiał się nad ich wymiarówką ?
Mam rozmiar 42, do biegania zawsze 1cm większe kupuję. W Cumulusach dobrze noga leży w rozmiarze 44 , trochę duży, 43,5 wydaje się idealny ale wolnego mam z 0.5cm , jak myślicie rozejdzie się jeszcze trochę ? czy brać od razu większe, jak się rozejdą to będzie jak kalosz

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
But biegowy raczej się nie rozchodzi....
-
- Zaprawiony W Bojach
taa... idź przymierz, zmarnuj czas sprzedawcy, a potem kup w internecie. aha, nazwij to optymalizacją wydatków, żeby nikomu nie przyszło do głowy, że to zwykłe świństwo.
-
- Rozgrzewający Się
Taka rola sprzedawcy. On na tym nie zarabia, jest zatrudniony od sprzedaży pewnie żadnej procent do jego kieszeni nie idzie.
Każdy orze jak może. Internetowe sklepy oczywiście psują rynek zaniżając ceny, bo nie mają takich kosztów utrzymania, ale spokojnie jest spora rzesza zwolenników zakupów bezpośrednich.
Każdy orze jak może. Internetowe sklepy oczywiście psują rynek zaniżając ceny, bo nie mają takich kosztów utrzymania, ale spokojnie jest spora rzesza zwolenników zakupów bezpośrednich.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Tylko żebyś się nie zdziwił, jak za 2 lata nie będziesz miał gdzie przymierzyć i kogo zapytać. I uświadomię Cię: nie wiem, jak w intersporcie ale w większości sklepów sprzedawcy (którzy jednocześnie są doradcami klienta, a nie tacy którzy tylko mechanicznie na kasę wbijają) mają jako składnik wynagrodzenia % od sprzedaży.golgol4 pisze:Taka rola sprzedawcy. On na tym nie zarabia, jest zatrudniony od sprzedaży pewnie żadnej procent do jego kieszeni nie idzie.
biegam ultra i w górach 

-
- Rozgrzewający Się
Też prowadzę firmę i mam podobny problem z internetowymi sprzedawcami gdzie w hurtowni mam drożej niż oni dla indywidualnego klienta. Cóż zrobić, firmę prowadzę od 10 lat i ciągle klienci są więc tak jak wyżej potwierdzam swoje sława wciąż będą zwolennicy zakupu bezpośredniego, przychodzę i kupuję. Gorszym problemem moim zdaniem jest zasyp podróbkami.
Skoro Cumulus 16 jest stosunkowy nowym modelem a w chinach można juz kupić podróbki to wyprzedaże z 40% upustem dają do myślenia.
Skoro Cumulus 16 jest stosunkowy nowym modelem a w chinach można juz kupić podróbki to wyprzedaże z 40% upustem dają do myślenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
chodzi tylko o to, że jeżeli chcesz kupić przez internet i zaoszczędzić (nie mam z tym problemu) to miej tyle uczciwości i nie zawracaj głowy sprzedawcy w sklepie.
w wielu sklepach sprzedawcy mają prowizję od wygenerowanego utargu, poza tym w wielu sklepach właściciele sami sprzedają towar.
w wielu sklepach sprzedawcy mają prowizję od wygenerowanego utargu, poza tym w wielu sklepach właściciele sami sprzedają towar.
-
- Wyga
Nie zawracaj głowy sprzedawcy i sobie. Szkoda czasu. Najlepiej zamówić przez internet dwa sąsiadujące rozmiary, spokojnie w domu wieczorem (noga trochę szersza) przymierzyć, pochodzić a nawet potruchtać po domu. Masz czas, nikt ci się nie przygląda, nikt cię nie rozprasza. Jedną parę odsyłasz za 11 zł i masz, co chciałeś.
Z tzw. rozmiarówką jest przeciekawie, bo ten sam rozmiar tej samej firmy różni się (może się różnić?) w zależności od modelu. Kayano 27,5 cm leżał idealnie, nic nie uciskało, nic nie obcierało, a Cumulusy w tym samym rozmiarze dużo ciaśniejsze z przodu. Nie próbowałem 28 cm, bo niespecjalnie mi się spodobały, ale używam Wings 3 (chwilowo nie używam, ale mam nadzieję że znowu będę
) w rozm. 27,5 cm i są idealne dla moich stóp. Kupując drugą parę, tak z ciekawości zamówiłem też rozmiar 28 cm i, o ile na długość mógłby być, to był zbyt obszerny; czułem, że zagina się za palcami, trochę jak gumowce - odesłałem).
Chyba większy rozmiar (=dłuższy but) wiąże się też ze zwiększeniem objętości buta (to się chyba nazywa tęgość).
Z tzw. rozmiarówką jest przeciekawie, bo ten sam rozmiar tej samej firmy różni się (może się różnić?) w zależności od modelu. Kayano 27,5 cm leżał idealnie, nic nie uciskało, nic nie obcierało, a Cumulusy w tym samym rozmiarze dużo ciaśniejsze z przodu. Nie próbowałem 28 cm, bo niespecjalnie mi się spodobały, ale używam Wings 3 (chwilowo nie używam, ale mam nadzieję że znowu będę

Chyba większy rozmiar (=dłuższy but) wiąże się też ze zwiększeniem objętości buta (to się chyba nazywa tęgość).
-
- Zaprawiony W Bojach
Standardowa polityka. Nikt normalny chyba nie kupuje butów w "standardowej cenie" (tym bardziej że Asicsowi ostatnio kompletnie z cenami odbiło.) Te same buty po sezonie są 2 razy tańsze, w Intersporcie też obniżą ceny...golgol4 pisze: To mamy ponad 40% taniej niż w sklepie.
- JanW_AB
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:16
- Kontakt:
dokładnie, swego czasu oglądałem Saucony Virraty za 389 zł... odczekałem swoje i niecały rok później kupiłem je za 199
nawet jeśli kupiłem je za cenę zakupu (w co nie chce mi się wierzyć) to marża jest solidna:D
P.S. to nie jest narzekanie
doskonale rozumiem, że buty do biegania to nie chleb czy masło, żeby sprzedawało się po kilkadziesiąt sztuk codziennie, więc sklepy sprzedają buty za odpowiednią cenę 

P.S. to nie jest narzekanie

JanBiegaBlog - mój blog