buty, roznice miedzy modelami?

Awatar użytkownika
pscoolka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszytskich!

jestem w trakcie przygotowan do maratonu, w zwiazku z czym uznalam, ze m,oim nogom naleza sie w miare porzadne buty.. bylam w sklepie, pan ustawil mnie na biezni i nagral moj sposob stawiania nogi podczas biegu bez butow a pozniej z dwoma roznymi butami ..  nie potrzebuje zadnych wzmocnien, mam neutralna noge, przymiezalam asicsa gel nimbus VII W i adidasa supernova cushion w, na nodze (stojac) nie czulam takiej wielkiej roznicy miedzy nimi, ale na biezni, ziemia a niebo (mimo zblizonej ceny), z reszta pozniej obejzalam sobie na kompie, ze w adidasach jakos tak dziwnie wyginam noge w kostce czasami (na zewnatrz) a w asicsy zupelnie to niweluja.. tylko, ze ich cena jest troche zabojcza - 150 Euro, na sieci znalazlam tansze Nimbusy, ale nie 7mki (jak te ktore przymiezalam) tylko 6stki, tak samo Cumulusy..  no i w koncu dochodze do pytania ;-) czy ktos z was wie, czy jest duza roznica miedzy tymi modelami (miedzy VI a VII)? czy moze roznia sie tylko kolorystyka...?
bede baaardzo wdzieczna za odpowiedz!

Pozdrowienia!
Pscoolka

aha nie wiem czy to istotne, ale biegam 3x w tygodniu po 20 km, 3x10 plus 1dzien przerwy, waze 46 kg (156cm), po dlugim bieganiu czuje czasami kolana (prawe), z tym ze musze zaznaczyc, ze moje obecne buty bardziej nadaja sie do tenisa niz biegania...
To co pscoolki lubia najbardziej
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do samego pytania.
Nieco mogą się różnić ale nie są to zmiany powodujące inną klasyfikację danego buta.
Kliknij tutaj
Jest tam trochę pomocnych linków. Możesz odszukać gdzieś w necie obydwa modele i porównać opisy. Coś tam może zmienili bradziej przewiewny czy troszkę stabilniejszy ale powtarzam to nie powoduje zmiany kategori.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from pscoolka on 5:42 pm on June 30, 2005

po dlugim bieganiu czuje czasami kolana (prawe),
Zapomniałem napisać o tym kolanie.
Wzmacniać codziennie czworogłowe
Dbać o rozciąganie
pod koniec rozgrzewki i na koniec treningu
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
pscoolka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzieki!

suma summarum kupilam cumulusy VI woman, wczoraj przyszly poczta :-)  juz sie ciesze na wyprobowanie ich :-)))

Pozdrawiam!
pscoolka

ps. najlepsza oferte moj chlopak wynalazl mi na:
www.runnerspoint.de
To co pscoolki lubia najbardziej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ