Teraz jest Pt, 5 czerwca 2020, 09:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 61  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 26 października 2016, 23:10 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 14 lipca 2013, 12:00
Posty: 68
Cześć,
czy ktoś z Was reklamował pas HR od Ambita3?
Mam wrażenie, że zaczyna kończyć swój żywot, zegarek go bez problemu znajduje, jednak pomimo zwilżenia elektrod pasek późno zaczyna działać, np po 1 km, czasem też pokazuje dziwne rzeczy, np za niskie lub za wysokie tętno.
Jak wygląda sprawa reklamacji? Zegarek kupiłem w marcu 2015 roku w eazymucie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 27 października 2016, 06:51 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Śr, 18 kwietnia 2012, 20:31
Posty: 86
Maciejunio napisał(a):
Cześć,
czy ktoś z Was reklamował pas HR od Ambita3?
Mam wrażenie, że zaczyna kończyć swój żywot, zegarek go bez problemu znajduje, jednak pomimo zwilżenia elektrod pasek późno zaczyna działać, np po 1 km, czasem też pokazuje dziwne rzeczy, np za niskie lub za wysokie tętno.
Jak wygląda sprawa reklamacji? Zegarek kupiłem w marcu 2015 roku w eazymucie.


Jak rozumiem wymieniles baterie i problem nadal wystepuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 27 października 2016, 08:51 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 27 czerwca 2014, 11:09
Posty: 186
Bateria i będzie śmigać jak ta lala.Co do wysokiego tętna na początku czas i tak jest po prostu ale po 2-3minutach wraca do normalności.

_________________
Triathlon to moje hobby


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 28 października 2016, 14:46 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Wt, 15 września 2015, 22:03
Posty: 17
Czy ktoś ma problemy z synchronizacją. Zegarek nie zrzuca mi wszystkich treningów ani przez aplikacje mobilna ani przez kompa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: So, 29 października 2016, 16:12 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 14 lipca 2013, 12:00
Posty: 68
Tak, baterie od zakupu wymieniałem trzy albo cztery razy, ostatni raz miesiąc temu przed B7D.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 3 listopada 2016, 22:16 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 27 października 2009, 08:08
Posty: 591
Lokalizacja: Nowy Targ
Od jakiegoś czasu podłączając zegarek do kompa następuje ładowanie ale nie mogę zrzucić treningów ani zrobić aktualizacji. Cały czas pisze mi że nie mam połączenia z netem. Moveslink udało mi się po wielu próbach zaktualizować do wersji 1.4.4 Nie mam pojęcia co może być przyczyną.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 3 listopada 2016, 22:43 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 47
U mnie przerwa w bieganiu. Dwa tygodnie. I pobiegłem w środę i nie zrzucił tego biegu. Po restarcie komórki nawet powiadomienia nie przychodzą na zegarek. Mam wrażenie, że to po aktualizacji movescounta w telefonie (tylko tak zrzucam treningi). Jutro biegnę trochę dalej i jeśli też nie zrzuci to będę pisał do supportu...
A.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 3 listopada 2016, 23:04 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 27 października 2009, 08:08
Posty: 591
Lokalizacja: Nowy Targ
U mnie właśnie z telefonem nie ma problemu łączy się szybko natomiast przy pomocy kabla nie.
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 18:23 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 3 grudnia 2012, 20:45
Posty: 913
Lokalizacja: Nowy Targ
mialem tak kiedys z verticalem. odinstalowalem moveslinka i zainstalowalem nowa wersje. (z jakiegos powodu poprzednia sie nie aktualizowala)

_________________
insta | panoramki | strava


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 18:40 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 27 października 2009, 08:08
Posty: 591
Lokalizacja: Nowy Targ
Ale to jest własnie najnowsza wersja. No nic na razie synchro robię z telefonem bo robi się naprawdę błyskawicznie. Dopiero jak zacznę ładować zegarek to na nowo zrobię reinstalację aplikacji i zobaczę co i jak.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 20:20 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Wt, 15 września 2015, 22:03
Posty: 17
Z tego co się orientuję to problem z aplikacją mobilną jest taki że albo nie zrzuca wcale treningów albo nie wszystkie lub zrzuci ale nie widać ich na stronie. U mnie z czterech zrzucił trzy z czego tylko dwie było widać. Podpięcie zegarka do kompa nic nie daje program już nie widzi tych treningów. Teraz to treningi tylko przez kompa, przez telefon to mi nawet nie chce się synchronizować. Pisałem do suunto tydzień temu i jak na razie cisza, na fejsie problem jest im znany ale reakcja jest typową. Jak narazie to mój pierwszy taki problem tak że nie bije piany.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 20:54 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 27 października 2009, 08:08
Posty: 591
Lokalizacja: Nowy Targ
Ale u mnie na odwrót. Aplikacja w telefonie działa perfekcyjnie natomiast przez komp nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 20:58 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Wt, 15 września 2015, 22:03
Posty: 17
Spróbuj zainstalować jeszcze raz, ja kiedyś zainstalowałem na innym komputerze i ruszyło a na moim nie chciało. Ewentualnie poczekaj dzień dwa może to chwilowy błąd . Dziś zrzuciłem przez kompa i wszystko jest ok.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 4 listopada 2016, 21:58 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Wt, 27 października 2009, 08:08
Posty: 591
Lokalizacja: Nowy Targ
Teraz mam coś takiego :-)
Cytuj:
INFORMACJE O WERSJI PLATFORMY
Windows : 6.1.7601.65536 (Win32NT)
Common Language Runtime : 4.0.30319.42000
System.Deployment.dll : 4.6.1085.0 built by: NETFXREL4STAGE
clr.dll : 4.6.1085.0 built by: NETFXREL4STAGE
dfdll.dll : 4.6.1085.0 built by: NETFXREL4STAGE
dfshim.dll : 4.0.31106.0 (Main.031106-0000)

ŹRÓDŁA
Adres URL rozmieszczenia : http://d1c229iib3zm7m.cloudfront.net/wi ... pplication
Serwer : AmazonS3

TOŻSAMOŚCI
Tożsamość rozmieszczenia : Moveslink2.application, Version=1.4.4.199, Culture=neutral, PublicKeyToken=391e8feca7b0cf78, processorArchitecture=x86

PODSUMOWANIE APLIKACJI
* Aplikacja możliwa do zainstalowania.

PODSUMOWANIE BŁĘDÓW
Poniżej znajduje się podsumowanie błędów. Szczegółowe informacje na temat tych błędów znajdują się w dalszej części dziennika.
* Aktywacja aplikacji http://d1c229iib3zm7m.cloudfront.net/wi ... pplication spowodowała wyjątek. Wykryto następujące komunikaty o niepowodzeniach:
+ Aktywacja nie powiodła się.
+ Nie można odnaleźć określonego pliku. (Wyjątek od HRESULT: 0x80070002)

PODSUMOWANIE NIEPOWODZEŃ TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW
Nie wykryto błędów transakcji.

OSTRZEŻENIA
Podczas tej operacji nie wykryto żadnych ostrzeżeń.

STAN POSTĘPU OPERACJI
* [2016-11-04 20:55:52] : Rozpoczęto aktywację http://d1c229iib3zm7m.cloudfront.net/wi ... pplication.
* [2016-11-04 20:55:52] : Przetwarzanie manifestu rozmieszczenia zostało zakończone pomyślnie.

SZCZEGÓŁY BŁĘDÓW
Podczas tej operacji zostały wykryte następujące błędy.
* [2016-11-04 20:55:52] System.Deployment.Application.DeploymentException (Activation)
- Aktywacja nie powiodła się.
- Źródło: System.Deployment
- Ślad stosu:
w System.Deployment.Application.ComponentStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
w System.Deployment.Application.SubscriptionStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.Activate(DefinitionAppId appId, AssemblyManifest appManifest, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state)
--- Wyjątek wewnętrzny ---
System.IO.FileNotFoundException
- Nie można odnaleźć określonego pliku. (Wyjątek od HRESULT: 0x80070002)
- Źródło: System.Deployment
- Ślad stosu:
w System.Deployment.Application.NativeMethods.CorLaunchApplication(UInt32 hostType, String applicationFullName, Int32 manifestPathsCount, String[] manifestPaths, Int32 activationDataCount, String[] activationData, PROCESS_INFORMATION processInformation)
w System.Deployment.Application.ComponentStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)

SZCZEGÓŁY TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW
* Transakcja — [2016-11-04 20:55:52]
+ System.Deployment.Internal.Isolation.StoreOperationSetDeploymentMetadata
- Stan: Set
- HRESULT: 0x0
+ System.Deployment.Internal.Isolation.StoreTransactionOperationType (27)
- HRESULT: 0x0



Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 8 listopada 2016, 12:43 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Wt, 8 listopada 2016, 12:35
Posty: 11
Spróbuję zająć szanownym użytkownikom chwilę, bo nie mogę znaleźć nigdzie rozwiązania (ani opisu mojego problemu) - i nie wiem czy to problem, który dotyka tylko mnie - czy może ja jestem po prostu za głupi do tego :) Potrzebuję konkretnego treningu interwałowego, który zgrabnie sobie napisałem w aplikacji Movescount App na komórce, jednak synchronizacja ustawień przez bluetooth nie wgrywa mi go na zegarek (przez kabel i moveslinka jest ok, ale nie jest to moja preferowana synchronizacja z uwagi na stratę jakości baterii przy takim chwilowym podłączaniu napięcia). Czy ta synchronizacja przez bluetooth jest ograniczona/okrojona? Z góry dzięki za odpowiedź.

EDIT: Po zmianie ustawień w sektorze "Tryby sportowe" przeprowadzona przez bluetooth synchronizacja przyniosła pożądane skutki - zsynchronizowało się wszystko tak jak trzeba, włącznie z treningiem napisanym na komórce w Movescount App. Nadal liczę na chociaż minimalny odzew ;) PZDR


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 61  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL