Witajcie,
Potrzebuję Waszej pomocy. Może ktoś miał podobny problem.
Od kilku tygodni mam problem ze zgrywaniem treningów z FR 610. W zegarku widzę trening, statystyki itd. Po podłączeniu zegarka do komputera, synchronizacja przebiega 'niby' poprawnie, ale po jej zakończeniu nie widzę treningów w Garmin Connect.
Podczas synchronizacji widzę (w Garmin Express) dziwny trening który się synchronizuje, datowany na rok 1999 czy 1988. WTF?
Dodatkowo czasami rozkalibrowuje się ekran dotykowy i nie da się go ustawić poprzez std kalibrację. Konieczny jest pełen reset.
Ten sam reset nie pomaga niestety na problemy z uploadem.
Czyżby FR 610 powoli odmawiał posłuszeństwa i zaczynał strajk generalny? Mam dosyć ręcznego wpisywania treningów do GC, bo nie widzę ani poszczególnych okrążeń, ani trasy itd.
A niestety na Fenixa 3 trzeba jeszcze trochę poczekać ... więc na zmiany za wcześnie.
Jeśli ktokolwiek z Was miał podobne problemy, prośba o info co dalej ...
pzdr,
jerry
Garmin FR 610 - problem ze zgrywaniem treningów do GC
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
widzę dwie drogi :
skopiować aktywność na dysk
skopiować plik z ustawieniami jeśli 610 ma taki i potem twardy reset , po tym zabiegu wgrywamy aktywności do tego samego pliku , lub robimy kopie wszystkim plików które są na zegarku dysku widzianym w kompie jako garmin robimy format , potem dogrywamy brakujące pliki i odpalmy jeśli to nie pomoże to zostaje juz tylko druga opcja serwis Garmin
skopiować aktywność na dysk
skopiować plik z ustawieniami jeśli 610 ma taki i potem twardy reset , po tym zabiegu wgrywamy aktywności do tego samego pliku , lub robimy kopie wszystkim plików które są na zegarku dysku widzianym w kompie jako garmin robimy format , potem dogrywamy brakujące pliki i odpalmy jeśli to nie pomoże to zostaje juz tylko druga opcja serwis Garmin
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
- Dyskutant
dzięki za pomysły;
dzisiejszy trening zgrał się bez problemu;
jedyne co mi przychodzi do głowy jako przyczyna to stabilne łącze internetowe lub jego brak; w ostatnich tygodniach miałem problemy z internetem i wychodzi na to że w przypadku jego braku, FR610 nie synchronizuje się z oprogramowaniem offline, żeby potem z komputera dalej przekazać dane na serwer;
w kolejnych dniach będę obserwował co się dzieje
pzdr,
jerry
dzisiejszy trening zgrał się bez problemu;
jedyne co mi przychodzi do głowy jako przyczyna to stabilne łącze internetowe lub jego brak; w ostatnich tygodniach miałem problemy z internetem i wychodzi na to że w przypadku jego braku, FR610 nie synchronizuje się z oprogramowaniem offline, żeby potem z komputera dalej przekazać dane na serwer;
w kolejnych dniach będę obserwował co się dzieje

pzdr,
jerry