Garmin forerunner 305 + Windows 8
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam po ponad 2 letniej przerwie. Kontuzja zakończona i wracam do biegania, a co za tym idzie do zgrywania moich treningów z ww garmina.
No i tu pojawia się problem bo Windows 8 nie widzi mojego zegarka. Czy ktoś zna przyczynę i mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem? Na Win 7 działał bez zarzutu.
No i tu pojawia się problem bo Windows 8 nie widzi mojego zegarka. Czy ktoś zna przyczynę i mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem? Na Win 7 działał bez zarzutu.
-
- Stary Wyga
Już nie używam 305 ale z tego co pamiętam to trzeba było zainstalować sterowniki
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=591
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=591
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50
Korzystam z FR 305 na W8.1 i nie mam żadnych problemów. Ale zanim podłączyłem zegarek zainstalowałem Garmin Training Center, potem podłączyłem zegarek i wszystko zadziałało. Ale co ciekawe W8 widzi go tylko na jednym porcie USB(2.0). Tam gdzie jest USB 3.0 już go nie widzi 

-
- Wyga
No i właśnie w tym jest problem, że ja mam wszystki usb 3.0, a aktualizacja usb nie pomogła. No szkoda - będę musiał robić zrzuty na innym kompie.
A co by nie zaczynac innego watku to czy jest coś lepszego do 305 od garminowskiego TC? Uzywam go od kilku lat i sie sprawdza, ale prawdę mówiąc nigdy nie zastanawiałem się co ewentualnie mogło by się przydać. Skoro zaczalem nowe zycie to koze warto faktycznie zaczac wszystko od nowa, szczegolnie ze nie posiadam zadnych starych zrzutów z fr305.
A co by nie zaczynac innego watku to czy jest coś lepszego do 305 od garminowskiego TC? Uzywam go od kilku lat i sie sprawdza, ale prawdę mówiąc nigdy nie zastanawiałem się co ewentualnie mogło by się przydać. Skoro zaczalem nowe zycie to koze warto faktycznie zaczac wszystko od nowa, szczegolnie ze nie posiadam zadnych starych zrzutów z fr305.
-
- Stary Wyga
Zawsze możesz się przerzucić na Garmin Connect
-
- Stary Wyga
Spróbuj jeszcze podłączyć do różnych portów. Dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz i na jednym z portów USB 3.0 W8 zobaczył zegarek.
-
- Wyga
Po podłączeniu zegarka pojawia się okno, w którym dodawane jest nowe urządzenie - zakładam, że to zegarek.
Po uruchomieniu jednak TC i próbie wyszukania urządzenia pojawia się takie okno.
Na WIN7 działało wszystko, a tu dupa
Po uruchomieniu jednak TC i próbie wyszukania urządzenia pojawia się takie okno.
Na WIN7 działało wszystko, a tu dupa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.