Buty - początkujący , po kontuzji kolana

hubi1212
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !
Mam 21 lat , waże 86 kg przy 177cm wzrostu. Potrzebuje pomocy w doborze odpowiedniego obuwia. Będą to moje pierwsze buty do biegania. Budżet do 300 zł. Jestem pronatorem. Biegam 50% po kostce brukowej 50% po drogach w lesie. W swojej przeszłości grałem 5 lat w tenisa ziemnego , nabawiłem się wtedy kontuzji kolana. Miałem zrobioną artroskopie i wycięte torbiele w więzadłach. Od tamtej pory unikałem biegania (minęły 3 lata od operacji). Teraz zacząłem biegać (kilka razy w zwykłych halówkach) podoba mi się i dlatego chce kupić dobre buty które pomogą uniknąć kontuzji.

Dziękuje za odpowiedzi , Pozdrawiam !
PKO
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Najpierw skontaktowałbym się z jakimś fizjoterapeutą, żeby ocenił czy możesz biegać - operacja na kolanie do dosyć mocny zabieg, i bieganie może być niewskazane. Jeżeli jednak dostaniesz zielone światło, to dobra amortyzacja by się przydała. Asics Kayano powinny być optymalne, ale szukaj czegoś z zeszłorocznej kolekcji, bo najnowsza chodzi od 500 złotych, więc trudno będzie się w budżecie zmieścić. Ewentualnie Asics GT-2000, lub Brooksy Ravenna. Może coś taniej się trafi :)
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ