jakie buty mam wybrać??
-
- Rozgrzewający Się
Napiszcie jakie buty beda dobre do trenowania. Biegam na dystansie 100m i potrzebuje coś bardzo dobrego. Jedni mowią ze firma adias ma słabe buciki i lepsze sa Asics-a a drudzy co innego lub na odwrót. Nie wiem jak to jest, jestem w tym zielony wiec prosze o doradztwo. Czekam:))
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam gorącą prośbę.Chcę wystartować w moim pierwszym maratonie ale mam problem.Potrzebuje kupić buty do biegania po twardym,jakie mam wybrać?Chciałbym aby nie kosztowały majątku ale jednocześvie żeby były odpowiednie na stawy bo już mi siadają.
A może jednocześnie ktoś ydzieli mi kilka cennych rad jak przeżyć ten pierwszy maraton?
A może jednocześnie ktoś ydzieli mi kilka cennych rad jak przeżyć ten pierwszy maraton?
Leszek
-
- Rozgrzewający Się
Ale jak jem glucasymine to jest ok
Leszek
-
- Stary Wyga
Powiem tak nikt na podstawie tego co tu napisaliście nie powie Wam jakie macie sobie kupić buty. Dobór odpowiedniego obuwia jest bardzo istotny szczególnie przy biegach długodystansowych. Jak to zrobić? Najprościej pewnie byłoby pojechać do Niemiec i w którymś z runingpointów przeprowadzić komputerową analizę naszej stopy. Sprzedawca zadałby później jeszcze pytania odnosinie nawierzchni po której będziemy biegąć, naszej wagi i wcześniejszych kontuzji. Na podstawie takich danych komputer wybrałby kilka modeli, które będą dla nas odpowiednie. Mieszkamy jednak w Polsce, więc musimy radzić sbie sami. Jak się za to zabrać? W internecie wyszukujemy odpowiednie dla nas modele, a następnie idziemy do sklepu i sprawdzamy czy, któryś z nich jest dostępny. to dwa linki, które mogą być pomocne:
1. Uzupełniamy ankietkę i na jej podstawie stronka wyszukuje odpowiednie dla nas buty. Minusem jest, to że podaje tylko te modele, które dostępne są u nich w sklepie.
http://www.roadrunnersports.com/cgi-bin ... hoeDog.jsp
2. Na tej stronie najlepiej wybrać Quick Comparison Chart (road shoes). W tabelce będziemy mieć zestawione modele butów i ich parametry. Wiedząc czego szuakmy, łatwo już znaleść pasujące nam modele.
http://www.runningtimes.com/shoes/
1. Uzupełniamy ankietkę i na jej podstawie stronka wyszukuje odpowiednie dla nas buty. Minusem jest, to że podaje tylko te modele, które dostępne są u nich w sklepie.
http://www.roadrunnersports.com/cgi-bin ... hoeDog.jsp
2. Na tej stronie najlepiej wybrać Quick Comparison Chart (road shoes). W tabelce będziemy mieć zestawione modele butów i ich parametry. Wiedząc czego szuakmy, łatwo już znaleść pasujące nam modele.
http://www.runningtimes.com/shoes/
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Mój pogląd nt doboru butów tutajQuote: from maboleolsztyn on 8:56 pm on Mar. 12, 2005
.Potrzebuje kupić buty do biegania po twardym,jakie mam wybrać?Chciałbym aby nie kosztowały majątku ale jednocześvie żeby były odpowiednie na stawy bo już mi siadają.
Glikozamina nie leczy stawów, tylko podobno ma sprzyjać odżywianiu tkanki chrząstnej, ale napewno jej nie regeneruje.
Jak problem ze stawami (którymi

Kolana
Kręgosłup
Staw skokowy
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
Powiedzcie mi jeszcze gdzie można kupić buty np.Asicsa lub Mizuno?Oczywiście poza allegro.Chce najpierw je przynierzyć.Jak najbliżej Olsztyna.Gdańsk,Warszawa.
Leszek
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.