Jakie buty na półmaraton/10km?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38:32
- Życiówka w maratonie: 3:38
Witam!
Podpowiedzcie mi jakie sobie kupić buty do biegania na asfalt na ten sezon do startów ulicznych?
Do treningów mam Adidas Duramo 6 i Adidas Nova Cushion. Ważę 76kg, mam 183cm wzroaraton poniżstu, startuję drugi sezon, dychę robię poniżej 40min, a półmaraton poniżej 1:35. Trenuję średnio 3-5 razy w tygodniu, 45-60km. Chyba, że któreś z powyższych są odpowiednie?
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam!
Podpowiedzcie mi jakie sobie kupić buty do biegania na asfalt na ten sezon do startów ulicznych?
Do treningów mam Adidas Duramo 6 i Adidas Nova Cushion. Ważę 76kg, mam 183cm wzroaraton poniżstu, startuję drugi sezon, dychę robię poniżej 40min, a półmaraton poniżej 1:35. Trenuję średnio 3-5 razy w tygodniu, 45-60km. Chyba, że któreś z powyższych są odpowiednie?
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam!
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Jako startówka może być adidas adizero adios Boost 2.
3 z 4 najlepszych wyników all-time w maratonie padły w tych butach. Przypadek? nie sądzę
3 z 4 najlepszych wyników all-time w maratonie padły w tych butach. Przypadek? nie sądzę

Krzysiek
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38:32
- Życiówka w maratonie: 3:38
Super, dzięki!
jeszcze jakieś ciekawe opinie w temacie? 
Duża różnica będzie między adidas adizero adios Boost 2 a adidas adizero adios 2?
Bo Wersja z boost jest mniej dostępna troszkę z tego co widzę. A np coś do max 250-300zł znajdę godnego uwagi?

Duża różnica będzie między adidas adizero adios Boost 2 a adidas adizero adios 2?
Bo Wersja z boost jest mniej dostępna troszkę z tego co widzę. A np coś do max 250-300zł znajdę godnego uwagi?
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Poniżej 250zł można kupić Asics Lyte 33. Żadne najlepsze rezultaty świata, o ile mi wiadomo w nich nie padły, ale ja jestem zadowolony.
Biegłem w Lyte'ach i dychę i maraton. Niczego sobie nie uszkodziłem. Dychę biegam podobnie jak Ty, półmaraton trochę szybciej.
Biegłem w Lyte'ach i dychę i maraton. Niczego sobie nie uszkodziłem. Dychę biegam podobnie jak Ty, półmaraton trochę szybciej.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Rzeczywiście, Lyte to dobra propozycje, sam mam bardzo dobre doświadczenia z tymi butami, choć 40 minut na dyszkę nie łamię.
Kilka innych propozycji startówek i lekkich butów treningowo-startowych:
Brooks T7 Racer
Brooks Racer ST5
Nike Zoom Streak
Saucony Virrata
Saucony Kinvara
Kilka innych propozycji startówek i lekkich butów treningowo-startowych:
Brooks T7 Racer
Brooks Racer ST5
Nike Zoom Streak
Saucony Virrata
Saucony Kinvara
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Pisałem trochę na temat butów na maraton. Ale wydaje mi się, że z Twoim stażem spokojnie możesz brać pod uwagę buty z dwóch ostatnich kategorii: Buty na maraton