Specyficzne buty

Rychu1996
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik tego zacnego forum :)

Nie jest to temat z typu jakie buty dla świeżaka.

Biegam od około 2 lat - od czasu,gdy schudłem 40 kg. Biegam głownie dystanse nieprzekraczające 12 km. Tlen przeplatam z interwałami różnego rodzaju. Biegam po drogach leśnych oraz czasami po asfalcie. Moja waga waha się od 80 kg latem do 88 zimą. Zaczynam teraz trening przygotowujący mnie do egzaminu sprawnościowego do szkoły oficerskiej, na którym to będę musiał przebiec 1 km. Najlepsza ocena jest za czas poniżej 2:59 i taki chcę wykręcić :) Test ten będzie się odbywać na stadionie żużlowym. Szukam butów, które będą pasować do tego opisu.Zamierzam biegać 3 razy w tygodniu, gdyż katuje jeszcze podciąganie i siłownie.Nie chciałbym przeznaczyć na buty więcej jak 300 zł, ale jeśli będzie trzeba to poświęcę pieniądze na spełnienie marzenia o armii... ;D

Tak więc buty dla dość dużego chłopa,biegającego tlen/interwały i uwzględniające to, że test będzie na żużlu ( nie chce się ślizgać itp )

Stopa: Neutralna

Pozdrawiam Serdecznie
PKO
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

Weź pod uwagę buty firmy Inov-8...choć cena trochę zaporowa to może jednak warto w nie zainwestować
Awatar użytkownika
pioropusz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Do rozważenia Walsh Pb elite trainer lub Pb elite racer. Pasują do powyższego opisu z tą różnicą, że szkoda w nich biegać po asfalcie.
http://www.dailymile.com/people/MateuszW , www.off-trail.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ