Znowu o butach...

bader79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej.
Dzięki Wam dowiedziałem się, że supinuję. Niestety wcześniej wydałem ponad 400 zł. na niewłaściwe buty, które doprowadziły mnie prawie na skraj załamania. Myślalem ,że nabawiłem się jakiejś paskudnej kontuzji i zacząłem grzebać w internecie szukając lekarzy. Na szczęście trafiłem na to forum i przeczytałem o podobnym problemie. Ktoś tam napisał, że powodem takich dolegliwości mogą być buty. Wygrzebałem swoje stare nike, poszedłem na trening i o mało się nie rozpłakałem  ze szczęścia i wściekłości jednocześnie. ZERO BÓLU. Po pięciu miesiacach unikania treningów znów pokochałem bieganie.
Ale butki i tak trzeba kupić, więc jeżeli kogoś wzruszyła moja historia ;-) i  wie coś na temat supinacji to bardzo proszę o wskazanie kilku wartych uwagi modeli. Nadmienie tylko, że uważnie przeczytałem polecane przez Was artykuły, ale i tak pogubiłem się w nazewnictwie (praktycznie każda firma posługuję sie innym)
kilka uwag o mnie: wiek 26, waga 85, wzrost 186. biegam rekreacyjnie od 10 lat. 2/3 treningi tyg. niestety po betonie ok 5-6km/tren. mój ulubiony dystans to 3000m. zyciówka 11.03. ale mam nadzieje na poprawę.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
PKO
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziękujemy za pozdrowienia!
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nike Pegasus, Adidas Supernowa Cushion, NB 1022, Mizuno Wave Creation lub Wave Rider, Brooks Glycerine, asics Nimbus lub Cumulus.

powodzenia bader.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ